Nieuwe Aygo X dit weekend al te zien bij de Toyota dealer

0

De nieuwe Aygo X is dit paasweekend te bekijken bij de Toyota dealer. Met het speels gelijnde exterieur, voorin een hoge zitpositie en de rijke standaarduitrusting is hij een statement in het A-segment. Jammer is dat de Aygo X achterin zo krap is. Hij is leverbaar vanaf 15.995 euro of met Toyota Private Lease vanaf 249 euro per maand.

De Aygo X is Toyota’s nieuwste model in het A-segment. Hoewel de naam verwijst naar zijn voorganger, de Aygo, is hij volledig nieuw ontwikkeld als compacte cross-over. Met een lengte van 3.700 millimeter is de Aygo X 235 millimeter langer dan zijn voorganger en de wielbasis is met 90 millimeter gegroeid. Hij deelt zijn platform met zijn grotere broer, de Yaris. Daardoor rijdt de Aygo X veel volwassener dan zijn voorganger en biedt hij voorin meer ruimte.

ToyotaNederlandAygoXshowroom3

Toyota vindt dat actieve veiligheidssystemen niet voorbehouden moeten zijn aan duurdere modellen. Daardoor behoort de Aygo X tot de veiligste auto’s in zijn klasse. Het zogeheten Toyota Safety Sense 2 pakket is standaard en bestaat uit de volgende systemen: Pre-Collision System met onder andere detectie van fietsers (dag) en voetgangers (dag en nacht), Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert en Lane Trace Assist, Road Sign Assist en Automatic High Beam. Een dergelijk pakket veiligheidssystemen is volgens Toyota allesbehalve gebruikelijk in het A segment, maar zit standaard op de Aygo X.

De nieuwe Aygo X is te bestellen vanaf 15.995 euro. Daarvoor levert Toyota de basisuitvoering. Die staat op grote 17 inch wielen en is uitgerust met led dag verlichting alsook airconditioning en elektrisch bedienbare ramen voor. Voor extra gebruiksgemak kan de achterbank in 2 gelijke delen neergeklapt worden. De Aygo X heeft een maximale kogeldruk van 50 kg.

ToyotaNederlandAygoXshowroom5

De tweede uitvoering in de line-up betreft de Aygo X Play. Die is verkrijgbaar vanaf 17.595 euro. Boven op de basisuitvoering krijgt de koper onder meer een achteruitrijcamera en een 7 inch multimediasysteem met USB aansluiting, DAB+ en 4 speakers dat bovendien Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. De buitenspiegels zijn uitgevoerd in de kleur van de carrosserie en elektrisch verstelbaar en te verwarmen. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar.

Voor snelle beslissers levert Toyota de Aygo X als ‘First’. Deze uitvoering is voorzien van led koplampen en idem knipperlichten (bovenop de led dag verlichting). Verder behoren ook mistlampen, automatische airconditioning, een regensensor en privacy glas achter tot dit uitrustingsniveau. De prijzen van de Aygo X First beginnen bij 18.995 euro.

ToyotaNederlandAygoXshowroom4

De line-up van de cross-over wordt gecomplementeerd door de Aygo X Envy (vanaf 20.795 euro) en de Aygo X Limited (vanaf 22.595 euro). Die zijn beide optioneel leverbaar met een cabriodak (voor 995 euro). Zowel de Envy uitvoering als de Limited versie staat op grote 18 inch lichtmetalen wielen waarbij de laatste altijd is uitgevoerd in de carrosseriekleur Cardemom Green met zwart dak en oranje designaccenten.

De marktintroductie van de nieuwe Aygo X gaat gepaard met een garantieprimeur: 10 jaar garantie. Na het verlopen van de reguliere garantie (5 jaar of 200.000 km) geeft de Toyota dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften een jaar of 15.000 kilometer garantie, oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer. Een garantietermijn van 10 jaar is uniek voor een volumemerk in Nederland. Dit weekend beleeft de Aygo X zijn dealerdebuut. Vanaf 16 april is hij te zien bij de Nederlandse Toyota dealer.

ToyotaNederlandAygoXshowroom2

Reageren is niet mogelijk.