Wereldmerk in wording: opening Cupra City Garage in Rotterdam

0

Voormalige Baja Beach Club opent de deuren voor klanten van Cupra en (andere) autoliefhebbers. De importeur spreekt in het persbericht van een unieke merkbeleving en een coole ontmoetingsplek.

Cupra CEO Wayne Griffiths heeft de Grand Opening van de nieuwe City Garage vestiging in Rotterdam verzorgd.

CupraCityGarageRotterdam7

Deze meest bijzondere Cupra locatie van Nederland (gevestigd in de voormalige Baja Beach Club en de 6de ‘garage’ ter wereld) laat volgens de importeur duidelijk zien dat het ambitieuze Spaanse merk in alle opzichten onderscheidend is.

CupraCityGarageRotterdam8

Niet alleen zijn alle modellen van Cupra hier te ervaren, de City Garage in Rotterdam is vooral ook een ontmoetingsplek voor klanten en (andere) autoliefhebbers die de jonge speler op de automarkt een warm hart toedragen.

CupraCityGarageRotterdam6

Cupra heeft de ambitie om uit te groeien tot een wereldmerk. Weliswaar ten koste van moeder Seat, maar toch. Door alles anders te doen dan wat gebruikelijk is in de auto-industrie, creëert de dochter naar eigen zeggen een unieke, geheel eigen merkbeleving. De zogeheten Cupra City Garages in het hart van aansprekende wereldsteden spelen daarbij een sleutelrol. De afgelopen 2 jaren zijn er al dergelijke locaties in Mexico-Stad, Hamburg, München, Milaan en Lissabon geopend. Nu schaart ook Rotterdam zich in deze exclusieve line-up van wereldsteden.

CupraCityGarageRotterdam11

De pop-up store die Cupra in juli vorig jaar in Rotterdam opende, vormde volgens de importeur al een mooie vooruitblik op de plannen van het nieuwe Spaanse automerk in de havenstad. Net als alle andere 5 internationale City Garages is ‘Rotterdam’ gevestigd op een plek die van historisch belang is voor de stad: de voormalige Baja Beach Club, een plek die net even anders is dan je van een automerk zou verwachten. “Deze locatie onderstreept de band van Cupra met de lokale cultuur en daarom zijn er niet alleen de verhalen over het automerk terug te vinden, maar ook over de stad Rotterdam. Alleen daarom al is de City Garage Rotterdam uitnodigend en spannend”, zo schrijft de importeur in haar persbericht.

CupraCityGarageRotterdam10

Die sfeer zou nog eens versterkt worden door de lounge-ambiance (met onder andere een vaste bar en DJ booth) en de beschikbaarheid van Cupra lifestyle producten en merchandising. Een andere highlight is de racing wall, die de verbondenheid van het Performance automerk met de autosport weerspiegelt. Met deze ingrediënten is de Cupra City Garage in Rotterdam dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van het merk.

CupraCityGarageRotterdam2

Uiteraard zijn in de Rotterdamse Cupra City Garage ook alle geëlektrificeerde modellen van het Spaanse merk te beleven: van de Leon e-Hybrid, de Leon Sportstourer e-Hybrid en de Formentor e-Hybrid tot de volledig elektrisch aangedreven Born.

CupraCityGarageRotterdam5

De Cupra specialisten informeren bezoekers tot in detail en assisteren ze desgewenst bij het samenstellen van een auto op maat en bij het inplannen van een testrit.

CupraCityGarageRotterdam3

Precies een jaar geleden ging CUPRA in Nederland van start met een focus op geëlektrificeerde modellen. Op basis van de merkfilosofie ‘electrifying performance’ omvat het gamma momenteel dus plug-in hybride modellen en een volledig elektrisch aangedreven model (zie bovenstaande alinea). De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe Cupra verloopt in Nederland online via http://www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele ‘garages ‘waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn.

CupraCityGarageRotterdam4

Naast de nieuwe vestiging Rotterdam kan dat ook in de Cupra Garage in Amsterdam en op de aanvullende proefrit locaties in Leusden, Eindhoven en Zwolle.

CupraCityGarageRotterdam9

Reageren is niet mogelijk.