Prijsvergelijking Porsche Macan Turbo Performance

0

De Porsche Macan Turbo is per direct leverbaar met een zogeheten Performance Package. De prijs bedraagt 127.400 euro en de levering start in december. Doelgroep zijn SUV fans die de gewone Macan Turbo niet snel genoeg vinden. Het Performance Package kan je zien als een soort lapmiddel voor het feit dat aan het Macan gamma voorlopig geen Turbo S uitvoering zal worden toegevoegd. Anders gezegd: dit is het ultieme topmodel.

Dankzij het Performance Package levert de 3,6 liter grote, dubbel geblazen V6 nu 40 pk en 50 Nm meer, wat het totale vermogen op 440 pk brengt en het maximale koppel op 600 Nm. Dezelfde krachtbron is ook onder de motorkap van de Cayenne GTS te vinden. Sprinten naar 100 km/u doet de Macan in deze uitvoering in 4,4 seconden oftewel 0,2 tel sneller dan de reguliere versie. De topsnelheid stijgt van 266 km/u naar 272 km/u. Voor dit hogere prestatieniveau vraagt Porsche 11.800 euro extra; de gewone Macan Turbo kost namelijk 115.600 euro. Het gemiddelde brandstofverbruik van het nieuwe topmodel varieert, afhankelijk van de bandenmaat, tussen de 9,4 en 9,7 liter/100 km.

Porsche

BMW

Porsche

Macan X6 Cayenne
Turbo Performance xDrive50i (450 pk) S (420 pk)
127.400 euro 128.890 euro 126.400 euro

Met 440 pk is de Porsche Macan Turbo met Performance Package op dit moment de krachtigste SUV in zijn klasse, maar daar komt in de toekomst verandering in. Mercedes-AMG heeft de GLC 63 in petto, die een 4,0 liter V8 van 476 pk krijgt (een eventuele ‘S’ versie is zelfs goed voor 510 pk). Jaguar werkt aan een krachtigere variant van de F-Pace, de SVR. Die SUV krijgt de 5,0 liter V8 met een vermogen van meer dan 500 pk. Bij BMW wordt gewerkt aan een X3 M met 431 pk.

Andere kenmerken van de Macan Turbo met Performance Package zijn onder andere een gewijzigd remsysteem met 30 mm grotere, gegroefde remschijven (nu 390 millimeter) en rode remklauwen (met 6 zuigers). Verder is een sportonderstel van de partij waarmee de SUV 15 millimeter lager boven het asfalt hangt. Dat moet samen met het Porsche Active Suspension Management (PASM) zorgen voor een sportiever weggedrag. Optioneel is luchtvering met niveauregeling, rijhoogteverstelling van de carrosserie en 10 mm extra verlaging van het onderstel beschikbaar.

Het Sport Chrono pakket is standaard op de Macan Turbo met Performance Package. In de Sport modus worden het onderstel, de motor en de transmissie extra sportief afgesteld. Dit gaat bovendien gepaard met een extra krachtig geluid van het sportuitlaat systeem, dat eveneens standaard is. De standaard 7-traps automaat met dubbele koppeling (Porsche Doppelkupplungsgetriebe oftewel PDK genaamd) vergroot volgens de importeur de dynamiek door kortere schakelmomenten en door de schakelpunten zo te kiezen dat de acceleratie maximaal is.

Tegen meerprijs zijn enkele visuele aankledingpakketten voor de carrosserie en het interieur verkrijgbaar. Zo is hij leverbaar met het Exterieur Turbo pakket met onder andere 21-inch lichtmetalen velgen in 911 Turbo design (met in hoogglans zwart gelakte spaken), LED koplampen (inclusief Porsche Dynamic Light System Plus) en diverse in zwart uitgevoerde afwerkingdetails. Het Interieur Turbo pakket omvat zwartlederen bekleding, diverse elementen die met Alcantara zijn afgewerkt, kleurrijke accenten, Carbon afwerkingdetails en dorpellijsten met witte verlichting van de modelaanduiding.

Reageren is niet mogelijk.