Mazda MX-5 Speedster Evolution: 900 kilo

0

De MX-5 Speedster die Mazda vorig jaar voorstelde op de SEMA show in Las Vegas zal dit jaar wederom present zijn. De Japanse ingenieurs gaan nu nog een stapje verder, waardoor de conceptstudie ‘Evolution’ aan zijn naam mag plakken en het gewicht afneemt met in totaal zo’n 160 kilo. En de MX-5 was natuurlijk al een lichtgewicht.

Wil je 160 kilogram van een Mercedes GLS afhalen, dan hoef je weinig meer te doen dan de hoedenplank te verwijderen. In het geval van de MX-5 is de uitdaging groter. Enerzijds omdat de Mazda geen hoedenplank heeft, anderzijds omdat de Japanner al werd ontwikkeld met een zo laag gewicht in het achterhoofd. Die missie slaagde uitstekend, want met 1.060 kilogram zijn zo’n beetje al zijn rivalen zwaarder.

Deze Speedster Evolution dringt het aantal kilo’s verder terug naar anorexia waarden. Voor de conceptstudie die vorig jaar getoond werd, waren de voorruit en het dakmechanisme al bij het grof vuil gezet. Nu is de MX-5 nog eens 45 kilo verder afgetraind. Het resultaat is een gewichtsreductie van in totaal 160 kilo, waardoor de Mazda met 2,0 liter motor de weegschaalnaald niet verder doet uitslaan dan 900 kilogram.

Dat dit geweldig moet rijden, staat buiten kijf. Alleen… Mazda heeft totaal geen plannen om er een productiemodel van te maken. Deze herziene, White Ether gespoten, versie is er dus puur voor de show.

Reageren is niet mogelijk.