Audi opent orderboeken voor Q6 e-Tron

0

Audi heeft de orderboeken geopend voor de e-Tron Quattro. Met de in het Belgische Vorst te bouwen elektrische cross-over denkt het merk met de 4 ringen met name in Noorwegen goede zaken te doen. Audi kan daar momenteel nog niet echt een graantje van meepikken, en bedacht daarom een Tesla oplossing: de Noorse autoconsument die op zoek is naar een elektrisch model (en dat zijn er met dank aan fiscale stimulatie, een goede laadinfrastructuur en een slimme politiek steeds meer) kan alvast een exemplaar van de e-Tron Quattro reserveren.

Om bovenaan de afleverlijst van de elektrische cross-over te komen in Noorwegen, dient men alvast 20.000 kronen over te maken naar de Audi dealer (omgerekend zo’n 2.150 euro). Het Duitse merk denkt zo niet alleen de doelgroep te kunnen weerhouden van de aanschaf van een Tesla, maar kan op deze manier ook een betere inschatting maken van de benodigde productiecapaciteit.

Audi zal de productieversie van de e-Tron Quattro pas volgend jaar voorstellen. Het model gaat in definitieve vorm mogelijk de extra typeaanduiding Q6 krijgen. Qua afmetingen valt de 4,88 meter lange cross-over dan ook tussen de Q5 en Q7 in. De bagageruimte is 615 liter groot. Het accupakket wordt minimaal 95 kWh sterk. De Audi beschikt over 3 elektromotoren (1 voor, 2 achter) die samen 436 pk en 800 Nm leveren (en in ‘overboost’ zelfs 504 pk). Daarmee kan hij in 4,6 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u. Audi belooft voor de (Q6) e-Tron Quattro een actieradius van circa 500 kilometer.

Bij Audi zitten in totaal 3 elektrische modellen in de pijplijn. Naast deze volgend jaar debuterende (Q6) e-Tron Quattro komt er in 2019 een compacter en goedkoper model op de markt. Weer een jaar later volgt de productie versie van de e-Tron Sportback die momenteel op de autotentoonstelling van Sjanghai is te zien.

Comments are closed.