Vakantietip: bezoek Porsche museum

0

Een tussenstop op weg naar bijvoorbeeld de Alpen of Italië is alleen al voor de veiligheid een goed idee. Maar wat nou als je het nuttige met het aangename kunt combineren?

In de vakantieperiode biedt het Porsche Museum in Stuttgart het zogeheten Porsche4Kids programma aan. Dat betekent volop actie en rondleidingen voor kinderen in één van de leukste musea van Stuttgart. Voor kinderen tot en met 14 jaar is toegang gratis.

Voor het 6e jaar op rij biedt het Porsche Museum het gratis kinderzomerprogramma ‘Porsche4Kids’ aan. Van 29 juli tot en met 20 augustus staat het museum in het teken van het Rally thema. Op speelse wijze kunnen kinderen dan ontdekken hoe een straatauto in een raceauto verandert, hoe races worden voorbereid en hoe een echte podiumceremonie er uit ziet. Met de speciale rallypas krijgt elke deelnemer toegang tot rij simulatoren, tekenstations, een fotopunt en het circuit op het dakterras. Zo beleven zij volgens het museum het echte race & rallygevoel. Elke ‘rallyproef’ is bovendien een echte uitdaging met pittige opdrachten.

Zelfs voor korte tussenstops is deze hotspot in Stuttgart ideaal: elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur zijn kinderen tot en met 13 jaar welkom voor een gratis rondleiding door het Porsche Museum. Aanmelden daarvoor kan aan de kassa van het museum. Zo genieten jonge Porsche fans van een fascinerende reis door de geschiedenis van het sportwagenmerk. Oudere broers en zussen en ouders mogen natuurlijk ook mee; zij betalen 8 entree euro per persoon.

Het Porsche Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 9.00 en 18.00 uur. Voor de navigatie: Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart.

Comments are closed.