Prijsvergelijking Fiat Tipo S-Design

0

Fiat heeft de prijzen van de Tipo S-Design bekendgemaakt. De nieuwe, sportief ogende middenklasser is er vanaf 26.995 euro en kan per direct besteld worden.

FiatAlfa RomeoRenault
TipoGiuliettaMégane
1.4 T-Jet S-Design1.4 Turbo MultiAirTCe 130 GT-Line
26.995 euro26.950 euro27.590 euro

De Tipo S-Design is herkenbaar aan een hoogglans zwarte afwerking van de grille, de mistlampen omlijstingen en de spiegelkappen. De portiergrepen zijn daarentegen uitgevoerd in carrosseriekleur, terwijl deze normaal gesproken chroomkleurig zijn. Speciale 17-inch lichtmetalen velgen horen ook bij de standaarduitrusting (optioneel is 18 inch leverbaar), evenals privacyglas. Speciaal voor de S-Design versie heeft Fiat de kleur ​Grigio Metropoli ontwikkeld.

In het interieur (op de deurpanelen, de middenconsole en het dashboard) zijn hoogglans zwarte pianolak accenten te vinden en het instrumentarium is grijs van kleur. Fiat bekleedt de stoelen met een combinatie van stof en leder, en voor de afwerking zijn dubbele stiksels gebruikt. Dezelfde stiksels zien we ook op het stuur en de pookknop.

De nieuwe uitvoering komt boven de meest luxueuze Business Lusso versie in het gamma en kost als hatchback 26.995 euro. Voor de Stationwagon vraagt Fiat 1.000 euro meer. De Tipo Sedan is niet leverbaar in de sportieve uitmonstering. Qua motorisering zijn er geen keuzemogelijkheden: de S-Design heeft altijd de 120 pk / 215 Nm sterke 1.4 T-Jet turbobenzinemotor onder de kap.

Reageren is niet mogelijk.