Prijsvergelijking Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition

0

De Porsche Macan Turbo is er nu ook als Exclusive Performance Edition. Die is voorzien van de meest exclusieve opties die je kunt krijgen.

De Macan Turbo was reeds verkrijgbaar met Performance Package. Met dit pakket wordt het vermogen van de dubbel geblazen 3,6 liter V6 motor verhoogd van 400 pk naar 440 pk. De Macan kan daarmee in 4,4 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 272 km/u. Dankzij een maximum koppel van 600 Nm (beschikbaar tussen 1.500 en 4.500 toeren) zijn ook de tussenacceleraties indrukwekkend: van 80 naar 120 km/u versnellen duurt slechts 2,6 seconden.

De Macan Turbo Exclusive Performance Edition heeft dezelfde krachtbron en is voorzien van 21-inch velgen in ‘911 Turbo’ design, waarbij de spaken in hoogglans zwart zijn gespoten. Verder zijn de lichtunits zowel voor als achter voorzien van LED techniek en donker getint. De voorspoiler, de achterbumper / diffusor en de zijschorten zijn afgewerkt met een Carmine Red accent. Die kleur is ook gebruikt voor de ‘Macan Turbo’ belettering onder het zwarte merklogo.

Ook in het interieur overheersen de kleuren granaatrood en (hoogglans) zwart. Het leer, de decoratiestukken en de zwarte afwerking contrasteren met stiknaden, leer, Alcantara en letters in Garnet Red. Zo zijn de wangen van de voorstoelen uitgevoerd in granaatrood leder. Ook de stiksels van de lederen bekleding en de ‘turbo’ aanduiding op de hoofdsteunen, de gordels, de ring van de Sport Chrono stopwatch en het sleuteletui hebben deze kleur.

De aluminium PDK versnellingspook is eveneens met Garnet Red leer afgewerkt. Op de speciale dorpellijsten is een ‘Macan Turbo Exclusive Performance Edition’ logo aangebracht, net zoals op het dashboard aan de passagierszijde. Andere uitrustingkenmerken zijn stoelverwarming (zowel voor als achter), een verwarmbaar stuurwiel, een krachtig remsysteem met gegroefde remschijven (390 mm), het sportonderstel PASM (Porsche Active Suspension Management) dat perfect op de verlaagde carrosserie (-15 mm) is afgestemd, het Sport Chrono Pakket en het sport uitlaatsysteem.

PorscheJeepTesla
MacanGrand CherokeeModel X
Turbo PE Exclusive5.7 V8 Summit100D Performance
158.400 euro154.290 euro158.935 euro

Bestellen kan per direct. De Exclusive Performance Edition wordt met de hand afgebouwd door Porsche Exclusive Manufaktur in Leipzig. Het aantal dat het Duitse merk wil produceren, hangt af van de vraag. De prijs van de Macan Turbo Exclusive Performance Edition bedraagt 158.400 euro. Dat is 23.500 euro meer dan de uitvoering met alleen het Performance Package. Voor ‘slechts’ 113.200 euro heb je de heel lekkere GTS uitvoering. Die ziet er in rood nóg fraaier uit.

 

Comments are closed.