Nieuwe Porsche 911 GT3 RS gelekt

0

Porsche zal in oktober op de autosalon van Parijs de compleet nieuwe 911 presenteren. In de aanloop naar de generatiewisseling wordt nog snel een smakelijke variant van de huidige modelreeks geserveerd: de GT3 RS.

‘GT3 RS’ is een vast onderdeel van het 911 menu. In vergelijking met de vorige editie overtreft de nieuwe versie met een vermogen van 520 pk zijn voorganger met 20 pk. Die krachtinjectie is noodzakelijk want de ‘gewone’ GT3 is immers al goed voor 500 pk (bij 8.800 toeren). Ook de RS versie maakt gebruikt van de atmosferische 4,0 liter 6 cilinder boxermotor, maar doet er dus een vermogenschepje bovenop. De toerenbegrenzer grijpt pas bij 9.000 omwentelingen in.

Hoeveel koppel de GT3 RS levert, is nog niet bekend, maar de vorige editie stond met 460 Nm in de boeken. De nieuwe editie wordt in ieder geval leverbaar met een PDK automaat met dubbele koppeling. Een handgeschakelde variant van deze Rennsport versie is niet gepland. Sprint naar 100 km/u doet de nieuwe 911 GT3 RS in 3,2 seconden, oftewel 0,1 tel rapper dan de vorige editie. De topsnelheid ligt 2 km/u hoger, namelijk op 312 km/u.

De nieuwe, louter achterwiel aangedreven, GT3 RS uitvoering kan worden herkend aan subtiel gewijzigde bumpers en specifieke velgen (20 inch vóór en 21 inch achter). Aan de voorkant vallen de NACA openingen in de kofferklep op. Aan de achterkant zien we een nieuwe spoiler. De kofferklep is lichter dan voorheen. Allemaal kleine verschillen ten opzichte van de vorige GT3 RS.

De officiële onthulling vindt vermoedelijk op de deze maand te houden autotentoonstelling van Chicago plaats, of anders op de aanstaande autosalon van Genève. Hij zal besteld kunnen worden in Lava oranje, Miami blauw, Krijt wit en het hier getoonde Lizard groen. Uiteraard wordt ook weer een Clubsport pakket met rolkooi, brandblusser en harnasgordels leverbaar. De GT3 RS wordt de laatste atmosferische 911, dus wees er snel bij.

Comments are closed.