Prijsindicatie Lamborghini Huracan Performante Spyder

0

Precies een jaar geleden stelde Lamborghini een extra snelle uitvoering van de Huracan voor: de Performante. Met onder de motorkap een 640 pk sterke atmosferische 5,2 liter V10 van 640 pk (bij 8.000 toeren) en 600 Nm (bij 6.500 toeren). Daarmee is de Performante 30 pk en 40 Nm sterker dan de reguliere versie. En nu is die topuitvoering er ook als Spyder.

De Huracan Spyder heeft een 125 kilo hoger gewicht dan de gesloten variant, in totaal 1.507 kilo. Aan diens prestaties de nieuweling dus niet tippen, maar qua rij sensaties kom je waarschijnlijk niks tekort. Van het maximum koppel is 70 procent al beschikbaar vanaf 1.000 toeren. En de Performante uitvoering is natuurlijk wel sneller dan de reguliere Spyder. Zo verkort hij de sprinttijd naar 100 km/u van 3,4 naar 3,1 seconden. De gesloten variant is slechts 0,2 tel rapper. De Performante Spyder beschikt net als de andere uitvoeringen van de Huracan (de 580 pk versie uitgezonderd) over permanente vierwielaandrijving.

Voor beide carrosserie-uitvoeringen van de Huracan Performante geeft Lamborghini 325 km/u als topsnelheid op. Het elektrisch/hydraulisch te bedienen dak heeft daar dus geen invloed op. De kap kan tot een rijsnelheid van 50 km/u worden geopend. Die klus duurt 17 seconden. Daarbij komen automatisch 2 beweegbare vinnen omhoog, als visuele voortzetting van de daklijn vanaf de rugleuningen. De vinnen verminderen ook de turbulentie aan de achterzijde. Verder is de Huracan Performante Spyder voorzien van 2 verwijderbare windschermen en een elektrisch bedienbare achterruit.


De Performante uitvoering onderscheidt zich niet alleen door extra vermogen en koppel van de reguliere versie, maar heeft ook een verbeterd aërodynamicasysteem (andere bumpers, achterspoiler), een scherpere stuurinrichting en is 35 kg lichter. Het aërodynamicasysteem (ALA genaamd, het Italiaanse woord voor ‘vleugel’) is van het actieve soort en zorgt tijdens snel bochtenwerk continu voor de meest optimale instellingen. Lamborghini meldt dat het ophangsysteem verbeterd is en dat de Huracan Performante Spyder over een aangepast ESC beschikt.

De prijs is nog niet bekend, maar kijkend naar de tarieven van de reeds bestaande versies moet gerekend worden op ruim 335.700 euro. De leveringen beginnen in de zomer, middenin het cabrioletseizoen dus.

Comments are closed.