Dit wordt de Porsche Cayenne Sport Turismo

0

Porsche topman Oliver Blume heeft het licht op groen gezet voor een coupéversie van de huidige, derde generatie Cayenne. Daarmee komt er vanuit Zuffenhausen een alternatief voor de Audi Q8, de BMW X6, de Range Rover Sport en de Mercedes-Benz GLE Coupé.

De plattere versie van de Cayenne, die waarschijnlijk de extra typeaanduiding ‘Sport Turismo’ krijgt, moet net als de reguliere versie van de SUV gebouwd gaan worden in Leipzig. Porsche geeft de nieuwe, lagere carrosserievariant waarschijnlijk een sportievere positionering. Dit betekent dat de 340 pk sterke 3,0 liter V6 niet leverbaar wordt in het nieuwe model. Wel zal de koper van de Cayenne Coupé kunnen kiezen uit de varianten S (met 440 pk sterke, dubbel geblazen 2.9 V6), de 550 pk sterke Turbo, de E-Hybrid met 462 pk en de Diesel E-Hybrid (nog geen specificaties bekend).

Autointernationaal.nl verwacht de nieuwe Cayenne Sport Turismo in het vierde kwartaal van volgend jaar op de markt komt, met een mogelijk publieksdebuut op de autotentoonstelling van Los Angeles. In september 2018 zullen op de IAA van Frankfurt alle ogen gericht zijn op de Taycan, de productieversie van de Mission E; de conceptstudie voor een elektrische sportsedan.

De Cayenne Sport Turismo uitvoering is een relatief eenvoudige manier om de verkopen een impuls te geven. Afgezien van de Taycan zullen er tot 2022, als de volgende generatie Macan klaar moet zijn, geen belangrijke (in de zin van: veel verkoopvolume genererende) modelintroducties plaatsvinden. Bij de Taycan is het nog even afwachten hoe deze elektrische sportsedan zal aanslaan. Porsche lijkt zijn huiswerk goed gedaan te hebben, maar de concurrentie (Audi e-Tron Sportback, BMW iX4, Jaguar I-Pace, Tesla Model 3 Dual) is intens.

Reageren is niet mogelijk.