Prijsvergelijking Fiat Panda City Cross

0

De prijs van de nieuwe Fiat Panda City Cross is bekend. Deze uitvoering is een brugmodel tussen de reguliere versies en de Cross variant met vierwielaandrijving. Hij kost 17.995 euro.

De City Cross, zijn naam geeft dat natuurlijk al weg, is (primair) bestemd om mee in de stad te ‘crossen’. Daarom heeft hij voorwiel aandrijving. De vergrootte grondspeling is met het oog op verkeersdrempels in de stad altijd handig. En het carrosserieplastic kan helpen om de carrosserie van de Panda (de City Cross beschikt over de stoere aankleding van de Cross) te beschermen tegen achteloze buren op het parkeerterrein.

De Panda City Cross is met zijn zilvergrijze bumpers en in zwart uitgevoerde buitenspiegels, deurgrepen en dakrails een opvallende verschijning. Wie het City Cross+ Pack bestelt, krijgt 15-inch lichtmetalen velgen, speciale meubilairbekleding (een combinatie van stof en kunstleer), een bruin dashboard en diverse rode exterieurdetails als extra. Fiat vraagt daar 600 voor.

Door de specifieke Cross bumpers is de City Cross 5,2 centimeter langer dan de reguliere Panda. Tevens is hij door het beschermmateriaal op de flanken 1,9 centimeter breder. De Panda City Cross is met 1,64 meter minder hoog dan de Cross (1,66 meter; het verschil zit hem in specifieke banden), maar hoger dan de gewone uitvoering (1,55 meter).

FiatKiaSuzuki
PandaPicantoIgnis
1.2 City Cross1.2 CVVT X-line1.2 SHVS Stijl
17.995 euro17.945 euro18.590 euro

De Panda City Cross is alleen te koop met de atmosferische 1,2 liter 4 cilinder benzinemotor die 69 pk levert. De Cross beschikt over een 90 pk variant van de 0,9 liter TwinAir 2-pits turbo unit. Daar hoef je, vanwege het tegenvallende praktijkverbruik, de weinig lineaire vermogensafgifte en de stevige olieconsumptie, niet jaloers op te zien. Schakelen moet je zelf doen door middel van een 5-bak.

.

Comments are closed.