Brabus neemt de Mercedes-Benz G 500 onder handen

0

Mensen die het werk van Mercedes’ AMG divisie maar wat gewoontjes vinden, kunnen al decennia terecht bij Brabus. De Duitse tuner heeft nu de nieuwe G 500 onderhanden genomen. Brabus is een van de eerste tuners die zich op de nieuwe terreinwagen van Mercedes heeft gestort. Het resultaat oogt relatief bescheiden.

Standaard is de dubbel geblazen 4,0 liter V8 motor van de G 500 goed voor 422 pk en 610. Maar Brabus zag ruimte voor extra power en maakt daar 500 pk en 710 Nm van. Het zijn geen G 63 waarden, maar het is meer dan voldoende voor een rit door de PC Hooft straat.

Bovendien kan de G-klasse nu in 5,7 seconden oftewel 0,2 tel sneller naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid blijft elektronisch begrensd op 210 km/u. Wel is er een nieuw uitlaatsysteem. Die heeft een ‘ik ben lief voor de buren modus’, zodat je de omgeving niet tot last zal zijn.

Aan de buitenkant vallen de luchtinlaten op de van koolstofvezel vervaardigde motorkap onmiddellijk op. Verder zorgt Brabus voor aangepast bumperwerk, kermisachtige LED verlichting op het dak en een dikke achterspoiler. De 23 inch Monoblock velgen maken de G klasse extra stoer, al worden de terreincapaciteiten hiermee niet vergroot. Het is trouwens ook mogelijk om voor 20, 21 of 22 inch exemplaren te kiezen.

Het interieur is ook aangepast. Tegen meerprijs voorziet Brabus de G 500 van speciale lederen of Alcantara bekleding. Dat Brabus wel van detailwerk houdt, blijkt uit de portier ontgrendeling knopjes waarin zelfs het eigen logo is verwerkt.

Om het af te maken zijn er ook elders de nodige badges van de tuner te vinden. Ben je niet onder de indruk? Wacht dan op hoe Brabus de Mercedes-AMG G 63 met zijn kruidenmix gaat besprenkelen …

Comments are closed.