Giugiaro komt met elektrische hyper SUV

0

Giugaro heeft een plaagafbeelding vrijgegeven van de conceptstudie Kangaroo: de nieuwe elektrische SUV van het Italiaanse designhuis. Op de afbeelding zijn alleen de koplampen en het lage silhouet van de auto te zien. De definitieve onthulling van de conceptstudie Kangaroo vindt plaats tijdens de autosalon van Genève (7 t/m 17 maart). De SUV is ontworpen door de legendarische Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio, die samen sinds 2015 het designhuis GFG Style bestieren.


De Kangaroo moet een zogeheten hyper SUV worden met volledig elektrische aandrijving die in elk terrein tot sportautoprestaties in staat is. Overal moet hij 250 km/u kunnen halen. Volgens GFG heeft de auto een geavanceerd aluminium buizenframe met een geheel koolstofvezel carrosserie die plaats biedt aan 2 personen. Een elektrische aandrijflijn stuurt zijn vermogen naar alle 4 de wielen en de Kangaroo moet in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. De topsnelheid is begrenst op 250 km/u.

Over het vermogen van de elektromotoren, het gewicht van de Kangaroo of de accucapaciteit is nog niks bekend. Giugiaro meldt wel dat de SUV vierwiel besturing heeft. De aandrijflijn en het onderstel zijn ontwikkeld door het Chinese CH Auto, dat in zijn thuisland elektrische supersportwagens bouwt. Het bedrijf is opgericht door ex-ingenieurs van Jeep en bracht in 2016 met de Qiantu K50 op de markt. Die heeft 2 elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 380 pk en 580 Nm koppel. Het is niet bekend of de Kangaroo dezelfde aandrijflijn krijgt.

Het is overigens niet de eerste keer dat een supersportwagen met een SUV wordt gekruist. Begin jaren negentig was er namelijk al de Franse Mega Track: een 2-zits bolide met gigantische wielen en een 6,0 liter V12 motor van Mercedes-Benz. De Mega Track had een bodemvrijheid van 33 centimeter en permanente vierwielaandrijving. In 5 seconden accelereerde het gevaarte naar 100 km/u. De Mega Track bleek echter niet in een behoefte te voorzien, want er zijn niet meer dan 5 exemplaren gebouwd.

Reageren is niet mogelijk.