Porsche kondigt Cayenne Turbo S E Hybrid aan

0

Porsche topman Oliver Blume (zie foto onder) laat weten dat er een extra krachtige stekkerhybride versie van de Cayenne in de pijplijn zit. Die krijgt de aandrijflijn van de Panamera Turbo S E-Hybrid. De Cayenne wordt daarmee de sterkste SUV van het Volkswagen concern.

De Cayenne Turbo S E-Hybrid wordt de nieuwe topversie van de modelreeks. Specificaties van de nieuwe SUV maakt Blume nog niet bekend, maar bij de soortgelijke versie van de Panamera krijgt een 550 pk sterke 4,0 liter dubbel geblazen V8 assistentie van een elektromotor die goed is voor 136 pk. Het systeemvermogen bedraagt 680 pk en aan koppel is er maximaal 850 Newtonmeter beschikbaar.

Met een dergelijk motorvermogen wordt de Cayenne zoals gezegd de sterkste SUV van het Volkswagen concern. Der Lamborghini Urus is ‘slechts’ 650 pk en de nieuwe Bentley Bentayga Speed levert maximaal 635 pk.

Ook de nieuwe Cayenne Coupé, waarvan je hier een serie live foto’s ziet, wordt leverbaar met de krachtige stekkerhybride aandrijflijn. Of beide carrosserievarianten van de SUV als Turbo S E-Hybrid dezelfde dynamische rijeigenschappen zullen bieden als de soortgelijke Panamera is evenwel twijfelachtig.

Dit laatste Porsche model maakt namelijk gebruik van het relatief nieuwe Modularen Standardantriebs Baukasten (MSB) platform, terwijl de Cayenne het moet doen met het duidelijk oudere MLB-Evo onderstel.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Cayenne (Coupé) Turbo S E Hybrid op de markt komt. In de wandelgangen valt evenwel te vernemen dat het debuut nog dit jaar zal plaatsvinden.

Comments are closed.