Rolls Royce Ghost zwaait uit als Zenith Edition

0

Bij Rolls-Royce gaat de Ghost zijn laatste ronde in. Het model debuteerde in 2010 en heeft dus recht op pensioen. Maar eerst maakt de Ghost nog een uitzwaai rondje in de vorm van deze speciale Zenith Collection uitvoering. Om die (ook) exclusief en begerenswaardig te houden, zullen er door Rolls- Royce slechts 50 exemplaren van gebouwd worden.

Er was al eerder (2016 / 2017) een speciale Zenith reeks van de vorige generatie Phantom. In het geval van de Ghost is het geen typisch uitzwaaimodel, want er zijn tal van aankleed mogelijkheden. Net zoals ook bij de reguliere Rolls-Royce modellen zijn er tal van exterieur kleuren en combinaties beschikbaar. De keuze aan interieurmaterialen is nog vele malen groter.

Voor de carrosserie van het inmiddels bejaarde model (of is hij al over de datum?) zijn er 3 kleurcombinaties leverbaar: Iguazu Blue met Andalusian White, Premiere Silver met Arctic White en Bohemian Red met Black Diamond.

Exclusief is het herdenkingsplaatje op de middenconsole. Deze plaquette is gemaakt van gesmolten metaal van de Spirit of Ecstasy van de 200EX: de in 2009 gepresenteerde conceptstudie en voorbode van de Ghost. Alle gelimiteerde 50 exemplaren van de Zenith Collection krijgen een uniek exemplaar van dit herdenkingsplaatje.

Andere unieke features van de Zenith Edition zijn lichtgevende deurvakken en een uiterst complexe inleg van hout, technische stof of met pianolak afgewerkte fineer. De passagiersstoelen die zich achterin de Rolls-Royce bevinden, zijn qua afwerking geïnspireerd op de zetels uit de originele Silver Ghost uit 1907.

Daarnaast is de middenconsole gegraveerd met een bouwtekening en is het dak voorzien van het bekende ‘shooting star’ type.

Rolls-Royce is in zijn fabriek in Goodwood momenteel bezig met de bouw (met de hand) van de laatste serie Ghost exemplaren. De orderboeken sluiten zodra alle exemplaren van het uitzwaaimodel vergeven zijn. Dat is volgens Rolls-Royce al bijna het geval. De geheel nieuwe Ghost debuteert wellicht volgend jaar maart op de autosalon van Genève. In januari en februari worden alle exemplaren van de Zenith Edition afgeleverd.

Reageren is niet mogelijk.