Fiat stunt met de Tipo Street

0

Fiat zit verkooptechnisch al het hele jaar in de lappenmand in Nederland. In de eerste maanden wisten de Italianen slechts 3.389 auto’s aan de man te brengen, afgerond de helft van het resultaat van vorig jaar. En in september werd zelfs die score niet gehaald. Toen gingen er slechts 228 auto’s met het Fiat logo over de toonbank versus 559 stuks in 2018.

Van de Tipo werd afgelopen maand geen enkel exemplaar op kenteken gezet. Dat zit Fiat (terecht) niet lekker en daarom wordt nu tijdelijk de zogeheten Street uitvoering in stelling gebracht: een heus actiemodel, want deze versie biedt een extra rijke uitrusting tegen een speciale prijs. De Tipo Street kost 18.895 euro. De standaarduitrusting van de Tipo Street omvat onder meer airconditioning, een Uconnect radio met Bluetooth, een infodisplay, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, centrale portiervergrendeling, een in ongelijke delen (60/40) neerklapbare achterbankleuning, elektrisch bedienbare plus verwarmbare buitenspiegels met een zwart gelakte behuizing, 16 inch zwarte lichtmetalen velgen en ESC (Electronic Stability Control) met Hill Holder plus Trailer Sway Control.

Standaard op de 1.000 euro duurdere Stationwagon uitvoering zijn onder meer dakrails, een ‘Flip&Fold’ achterbank (voor een vlakke laadvloer van 1,80 m) en een handig schot waarmee de bagageruimte desgewenst in tweeën kan worden opgedeeld. Achterin de bagageruimte kunnen de zijwandjes van de opbergvakken worden verwijderd, zodat volledige benutting van de breedte van de bagageruimte mogelijk is. De Tipo Hatchback heeft met 440 liter bagageruimte al een relatief grote kofferbak, maar nog meer spullen kan men kwijt in de Stationwagon (550 liter). Beide carrosserievarianten bieden met 934 mm beenruimte achterin ook nog eens bovengemiddeld veel bewegingsvrijheid voor passagiers. Alle opbergvakken aan boord hebben samen een volume van 12 liter.

De Tipo Street is per direct leverbaar en de prijs van 18.895 euro betekent volgens Fiat een klantvoordeel van 1.800 euro. Bij de prijs inbegrepen is 5 jaar kilometervrije fabrieksgarantie inclusief 5 jaar mobiliteitsgarantie. Is er een addertje onder het gras? Ja, want afgezien van het tijdelijke karakter van de actieaanbieding is de achterhaalde, dorstige en luie 1,4 liter turboloze motor van slechts 95 pk verplichte kost (veel geblaat, weinig wol: voor het maximum koppel moet je het blok 4.500 toeren laten maken, en dan is er slechts 127 Nm beschikbaar).

Reageren is niet mogelijk.