Californische hyper sportwagen voor Genève: Czinger 21C

0

Het in Los Angeles gevestigde bedrijf Czinger heeft een “revolutionaire” hybride hyper sportwagen gebouwd: de 21C. Die debuteert op 3 maart op de autosalon van Genève.

Bij de opvallende 21C, een hyper sportwagen die er erg sportief uitziet, zitten de bestuurder en passagier(s) achter elkaar. Dit is ook het geval bij de McLaren F1 en Speedtail. Het moet ook een enorm krachtige hybride auto worden. Czinger verklapt alvast dat de 21C gebouwd is met innovatieve, revolutionaire technologie. Die zorgt voor dominante prestaties. Als basisunit fungeert een V8 motor met vlakke krukas zoals Ferrari die gebruikt (en Ford in exclusieve versies van de Mustang). Het systeemvermogen bedraagt 1.250 pk.

Czinger spreekt van “een iconisch design”. Je merkt het: het gaat hier vooral om superlatieven die de liefhebber van extreem dure auto’s moeten overhalen te investeren in een avontuurlijk project zodat men in Californië de 21C kan gaan bouwen. Maar de beloofde prestaties doen je dan ook op het puntje van je stoel zitten: Met 1.250 pk vermogen moet de lichtgewicht 21C in 1,9 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. Als transmissie fungeert, aan de droge klap bij het schakelen te horen, een handbak of een gerobotiseerde bak met enkele koppeling.

Het bedrijf gaat er prat op de eerste te zijn die nieuwe, baanbrekende technologieën toepast op het gebied van de opbouw van de componenten en het chassis. Op de eerste foto’s van Czinger, een hyper sportwagen voor de 21ste eeuw, is een volledig koolstofvezel carrosserie te zien met elementen die uit de racerij lijken te komen. Het feit dat er in Genève een tastbare auto te zien zal zijn op de beursvloer geeft aan dat er serieus geld in het project wordt gestopt.


Czinger werd pas in 2019 opgericht. Directeur-eigenaar is Kevin Czinger, een voormalige Yale student. Hij stelde een paar jaar geleden de Blade voor; een 3D geprinte sportwagen. De 21C is daar een doorontwikkelde versie van. Zijn bedrijf Divergent heeft namelijk een techniek ontwikkeld om metaal te kunnen 3D-printen. Meer informatie over haar mysterieuze spierbundel 21C geeft Czinger op 3 maart tijdens de persconferentie op de autosalon van Genève.

Reageren is niet mogelijk.