Prijs vergelijking Fiat Panda City Cross Hybrid

0

In de eerder vandaag gepubliceerde prijs vergelijking van de Fiat 500 werd gemeld dat dit model dankzij de milde hybride techniek 965 euro goedkoper is geworden. Dankzij de elektrische assistentie wordt er namelijk minder benzine verbruikt en dus minder CO2 uitgestoten, en dat wordt in Nederland direct beloond met een lagere BPM.

Voor de Panda Hybrid is de situatie echter iets anders. Dit Fiat model is namelijk 1.000 euro duurder geworden als gevolg van de adoptie van de milde hybride techniek. Voortaan kan er niet meer voor 13.290 euro ingestapt worden in de Panda, maar dient er 14.290 aan de dealer betaald te worden. Dat komt doordat Fiat de milde hybride techniek nog niet in de reguliere versies levert. Alleen de Panda City Cross komt daarvoor in aanmerking. Maar die kostte voorheen 16.790 euro, zodat er (als jij toch al van plan was om deze terrein look uitvoering te bestellen) sprake is van een prijsverlaging van 2.500 dankzij de milde hybride techniek.

Net als bij de 500 geldt ook voor de Panda City Cross: laat je niet bij de neus nemen door de toevoeging van het woordje ‘Hybrid’ aan de modelnaam: het gaat slechts om milde hybride techniek. Voor de aandrijving moet dus altijd een beroep worden gedaan op de benzinemotor. Maar die stoot (op papier) wel minder CO2 uit (de fabrikant heeft het over een reductie van 30 procent in vergelijking met de oude 1,2 liter 4 cilinder variant met 69 pk) zonder dat Fiat zichzelf hiervoor flink op kosten heeft hoeven jagen. En Panda City Cross fans zijn dus een stuk goedkoper uit.

Net als de Fiat 500 heeft ook de Panda City Cross Hybrid een nieuwe driecilinder ‘Firefly’ benzinemotor onder de kap. Die is goed voor 70 pk en 92 Nm. Dat zijn bescheiden waarden, maar dat komt doordat een turbo ontbreekt. Een geïntegreerde startmotor/generator zorgt ervoor dat tijdens het remmen een beperkte hoeveelheid energie wordt teruggewonnen. Het milde hybride systeem gebruikt die vervolgens om te zeilen (onder de 30 km/h kan de motor worden uitgeschakeld) of om de Fiat een steuntje in de rug te geven tijdens het accelereren. Dat scheelt in het verbruik en dus in de CO2-uitstoot, die voor de Panda nu 89 gram per kilometer bedraagt. Het gevolg daarvan is dat op de Fiat minder BPM wordt geheven, wat weer van invloed is op de prijs.

FiatKiaMitsubishiRenault
Panda City CrossPicantoSpace StarTwingo
Hybrid1.0 CVVT Comfort1.0 Cool+SCe 75 Collection
14.290 euro14.395 euro14.290 euro14.290 euro
FiatHyundaiSuzukiVolkswagen
Panda City Crossi10 5-zitterIgnisUp
Hybrid Launch Edition1.0i ComfortSmart Hybrid Comfort1.0 60 pk
15.290 euro15.595 euro16.750 euro15.580 euro

De Panda City Cross Hybrid is zoals gezegd verkrijgbaar vanaf 14.290 euro. Bij de prijs inbegrepen is een onder de bestuurder stoel geplaatste 0,148 kWh batterij (voor het 12 volt milde hybride systeem) en een nieuwe handbak met voortaan een versnelling extra: 6 in plaats van 5 verzetten.

De Panda City Cross Hybrid is er tijdelijk ook als Launch Edition en kost dan 15.290 euro. Die is exclusief leverbaar in de hier getoonde kleur Verde Rugiada. Ongeacht het uitrusting niveau beschikt de stoer aangeklede Panda City Cross over kunststof wielkast randen.

Wie de vierwiel aangedreven Panda Cross 4×4 wenst, is aangewezen op de 85 pk sterke TwinAir Turbo tweecilinder motor. Deze variant kost 20.490 euro.

Reageren is niet mogelijk.