Techno-Classica uitgesteld vanwege Corona virus

0

Iedereen die reikhalzend uitkeek naar de 32ste editie van de Techno-Classica in Essen wacht een teleurstelling. Het grote klassieker evenement gaat niet door. De oorzaak ligt voor de hand.

De organisatie van de klassiekerbeurs voelt zich door het corona virus genoodzaakt om de Techno-Classica af te gelasten. De Duitse show zou van 25 tot en met 29 maart plaatsvinden, maar die date kunnen in de agenda worden doorgestreept. Uitstel betekent echter geen afstel. Tegen de zomer wordt een tweede poging gedaan om de 32ste editie van de Techno-Classica te laten plaatsvinden. De voorlopige nieuwe data die genoemd worden, zijn 17 tot en met 21 juni.

De Techno-Classica is één van Europa’s grootste evenementen op het gebied van klassieke auto’s. 12 hallen in de zogeheten Messe , die samen 120.000 vierkante meter groot zijn, worden voor deze beurs omgetoverd tot een grote snoepwinkel voor liefhebbers van oldtimers. Het is overigens geen grote verrassing dat het evenement niet doorgaat, want de 1.250 verschillende exposanten zijn afkomstig uit 30 landen. Het evenement trekt meer dan 190.000 bezoekers. Die zijn afkomstig vanuit 46 verschillende landen. Op een internationaal corona virus broeinest zit men in Duitsland even niet te wachten.

Het is het derde grote evenement op autogebied dat door het corona virus wordt afgelast. Eerder werden de beurs in het Chinese Peking en de autosalon van Genève geannuleerd. Anders dan in Zwitserland geldt er in Duitsland (en Nederland) momenteel nog geen verbod op evenementen waar meer dan 1.000 man op af (kunnen) komen.

Reageren is niet mogelijk.