Ferrari en Lamborghini komen met nieuwe modellen

0

Lamborghini meldt dat het voornemens is om de toegangspoorten van haar fabriek in Sant’Agata Bolognese op 4 mei weer te openen. In dit kader doet het Italiaanse merk een interessante tweede aankondiging.

Op 13 maart legde Lamborghini de productie in haar fabriek in Sant’Agata Bolognese stil met als doel om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. De Italianen laten weten dat de fabriek op 4 mei zijn deuren weer opent. Er zullen maatregelen worden genomen om de veiligheid van de werknemers te garanderen, zo meldt Lamborghini.

Tegelijkertijd met de bekendmaking van dit nieuws laat Lamborghini weten op 7 mei een nieuw model te zullen presenteren. Dat gebeurt digitaal, want grote persevenementen zijn vooralsnog uit den boze. Om wat voor soort model het exact om gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Oktober vorig jaar liet Lamborghini weten dat er een V12 sportwagen die specifiek voor circuitgebruik is bestemd in de pijplijn zit. Als krachtbron voor deze doorontwikkeling van de SC18 wordt een tot 830 pk opgevoerde 6,5 liter genoemd. Maar het is goed mogelijk dat de Italianen een nieuwe variant van SUV het model Urus presenteren, of als ‘cross-over’ een terrein look versie van de Huracán met iets meer grondspeling. Een hetere dan wel lichtere versie (Super Trofeo Omologato; STO) van deze sportwagen is ook een optie. Lamborghini werkt ook aan een compleet nieuw, vierde model (de 4-zitter Estoque), maar die is pas in 2022 klaar. En als er gekozen wordt voor een elektrische aandrijflijn pas 3 jaar later.

 

Ferrari

Ferrari heeft voor dit jaar 2 nieuwe modellen op het menu staan. Verkoop en marketing directeur Enrico Galliera laat weten dat de uitbraak van het corona virus geen effect heeft op de geplande primeurs. In 2019 onthulde Ferrari liefst 5 nieuwe modellen. Het ging toen om de SF90 Stradale, de F8 Tributo, de F8 Spider, de Roma en de 812 GTS. Eén van de nieuwe modellen die dit jaar zal worden voorgesteld is de SF90 Spider. De andere is vermoedelijk de compleet vernieuwde Portofino die veel techniek van de Roma overneemt.

De voor dit jaar primeurs zit dus niet de langverwachte SUV van Ferrari. Dit model wordt in 2022 onthuld. Aanvankelijk zou de SUV, die als werktitel Purosangue heeft, volgend jaar al worden gepresenteerd maar de ontwikkeling vergt meer tijd. Niet in de laatste plaats omdat Ferrari in dit model een compleet nieuwe aandrijflijn wil introduceren: stekker hybride techniek met een V6 motor als basisunit. Het uitstel van de SUV tot 2022 betekent dat de Aston Martin DBX en de Lamborghini nog even rustig adem kunnen halen.

Reageren is niet mogelijk.