Ook Concours d’Elegance gaat dit jaar niet door

0

Opnieuw slecht nieuws voor liefhebbers van klassieke auto’s: het Nederlandse Concours d’Elegance evenement vindt dit jaar niet plaats. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het Concours d’Elegance vindt dit jaar geen doorgang vanwege de coronapandemie: “Het is gewoon heel erg moeilijk om een vergunning te krijgen en je wilt er toch een mooi autofeest van maken. Er zijn zoveel moeilijkheden, dat we het niet zien zitten”, zo laat de organisator weten. Het klassiekerfestival zou dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden op het terrein van Paleis Soestdijk in Baarn. In het verleden vormde Paleis het Loo in Apeldoorn het decor voor het doorgaans druk bezochte zomerse concours.

Eerder werd al bekend dat het festival verplaatst was naar de derde week van september vanwege de corona pandemie. Op de eerste dag van die maand gelden er soepele regels en mogen (kleine) evenementen georganiseerd worden in aangepaste vorm. Helaas is het niet gelukt om tijdig een vergunning te krijgen. Dat zal ook te maken hebben met de inrichting van het Concours d’Elegance, die natuurlijk dit jaar op een ‘corona veilige’ manier moet gebeuren. Oorspronkelijk stond het Concours d’Elegance gepland voor eind augustus. De bedoeling is volgens de organisatie om het festival volgend jaar wel gewoon weer eind augustus te houden, zo laat woordvoerder Jan-Peter Nijmeijers weten.

Dat dit Nederlandse autofeestje niet doorgaat is jammer, maar wel begrijpelijk. Bovendien was de annulering te verwachten. Sinds de uitbraak van het corona virus gaat vrijwel elk (groot) evenement dit jaar niet door. In sommige gevallen simpelweg omdat het moet, in andere gevallen uit preventie of omdat de organisatie niet kan voldoen aan de strengere regels.

Vorig jaar was het Concours d’Elegance een succes. Volgens de organisatoren bezochten 13.000 bezoekers op 25 en 26 augustus Paleis Soestdijk. Dat is evenwel een stuk minder dan dat de laatste editie op Het Loo trok. In 2018 noteerden de organisatoren van het Apeldoornse concours ruim 25.000 bezoekers. Maar eerlijk is eerlijk: dat evenement duurde toen 3 dagen. De nieuwe locatie van het Concours d’Elegance (Paleis Soestdijk) viel goed in de smaak, want de tuinen rondom de voormalige koninklijk residentie gaf het evenement een bijna Goodwood-achtige uitstraling.

 

Reageren is niet mogelijk.