Prijs vergelijking Renault Captur E-Tech Plug-in

0

Autointernationaal.nl kan de prijzen melden van de stekker hybride uitvoering van de Renault Captur. De zogeheten E-Tech versie krijgt een instapprijs van 33.290 euro in Nederland. Hij beleefde zijn publieksdebuut op het Autosalon van Brussel, is per direct te bestellen en arriveert na de zomer in de showrooms.

Voor de modulaire hybride aandrijflijn (de Clio wordt leverbaar met een stekkerloze variant) heeft Renault gebruikgemaakt van knowhow over dergelijke techniek uit de Formule 1 en van haar ervaring met haar bestaande elektrische modellen. Als basisunit fungeert een atmosferische 91 pk sterke 1,6 liter benzinemotor van alliantiepartner Nissan. Dankzij elektrische assistentie bedraagt het systeemvermogen van de Captur E-Tech Plug-in een kloeke 160 pk.

De voor de elektromotor benodigde stroom is afkomstig van een 9,8 kWh accupakket. De Captur E-Tech Plug-in kan in elektrische modus een topsnelheid van 135 km/u halen. Doe je het rustiger aan, dan bedraagt de emissievrije actieradius maximaal 50 km en in de stad zelfs 65 km. In plaats van een reguliere versnellingsbak monteert Renault een ‘slimme’ transmissie uit de F1, waarmee het schakelen soepel verloopt.

Volgens Renault verschaft haar E-Tech technologie daarmee extra rij plezier. Daarnaast kan de koper van de stekker hybride Captur veel op de brandstofkosten besparen. Dat laatste wordt tevens bevorderd door voorzieningen als terugwinning van remenergie, stroom besparing bij het loslaten van het gaspedaal en het automatisch wisselen tussen rij modi. Met de E-Save optie kan de bestuurder kiezen voor rijden op benzine (en de aanwezige stroom in het accupakket bewaren voor wanneer men in een stadscentrum is gearriveerd). Het gecombineerde verbruik van de Captur E-Tech Plug-in ligt (theoretisch) op 1,5 l/100 km. Dit betekent een CO2 emissie van 32 gram/km.

Renault gaat de Captur E-Tech Plug-in, waarvan de verkoop in mei start, standaard leveren in Intens tenue. De meerprijs ten opzichte van de 155 pk benzine uitvoering met 7-traps EDC automaat bedraagt bij een tarief van 33.290 euro afgerond 2.000 euro. Een schappelijk bedrag.

RenaultJeepKiaMini
CapturRenegadeXCeedCountryman
E-Tech Plug-in Hybrid 1604xe Plug-in HybridPlug-in Hybrid DynamicCooper SE ALL4
33.290 euro43.990 euro35.495 euro41.900 euro

De Captur E-Tech Plug-in wordt ook leverbaar als extra luxueuze Edition One. Die uitvoering gaat 35.490 euro kosten. Dat is minder dan de stekker hybride versie van de Ford Kuga moet opbrengen (vanaf 36.175 euro). Die is weliswaar een klasse groter, maar voor de afwerking van zijn interieur zijn (te) veel goedkope materialen gebruikt. In dit opzicht scoort de Kia Niro PHEV (36.195 euro als DynamicLine; exclusief tijdelijke korting van 4.000 euro) beter.

 

Dit artikel is een prijs update van het nieuwsbericht van 4 januari 2020, 19.32 uur.

Reageren is niet mogelijk.