Techno Classica gaat dit jaar definitief niet door

0

Techno Classica, de grootste klassiekerbeurs ter wereld, zou dit jaar van 25 tot en met 29 maart worden gehouden, maar dat kon vanwege de corona pandemie uiteraard niet doorgaan. Het idee was aanvankelijk om de autoshow uit te stellen tot het laatste weekend van juni, maar dat blijkt niet haalbaar te zijn. Dus slaat Techno Classica dit jaar over. De volgende editie staat voor april 2021 in de agenda.

In Duitsland geldt een verbod op grote evenementen met meer dan 1.000 bezoekers tot 31 augustus, dus de organisator van Techno Classica, Siha, heeft weinig keus: een alternatieve datum in juni, zoals oorspronkelijk gepland was, behoort niet tot de mogelijkheden. Daarnaast is het door de reisbeperkingen vrijwel onmogelijk om nu een evenement met zoveel internationale deelnemers te organiseren. Techno Classica wordt bezocht door mensen van over de hele wereld. Dat is ook een reden waarom het een lastig verhaal wordt om het evenement te laten plaatsvinden. Een Techno Classica beurs zit er dit jaar dus definitief niet meer in.

Liefhebbers van oldtimers en klassiekers moeten daarom tot volgend jaar wachten. Techno Classica wordt dan van 7 tot en met 11 april gehouden in de beurs van Essen. Schrale troost is dat de Essen Motor Show (28 november – 6 december) dit jaar een vleugje Techno Classica meekrijgt. De bekende tuner beurs zal een speciale Classic & Prestige Salon krijgen in hal 1 en 2. De officiële naam van dit evenement is: Techno Classica Essen ontmoet Essen Motor Show 2020. Die omschrijving moet de pijn een beetje verlichten.

Het nieuws rondom Techno Classica was al te verwachten, omdat RM Sotheby’s haar veiling voor het betreffende weekend inmiddels als online-evenement had aangekondigd. Die veiling is een groot onderdeel van de Essense show, waardoor het de beslissing van het gerenommeerde veilinghuis al een teken aan de wand was. Het corona virus maakt nogal wat slachtoffers op autoshow gebied. Diverse tentoonstellingen zijn afgeblazen, de Formule 1 gaat het seizoen 2020 volgens een aangepast schema rijden (de eerste race is waarschijnlijk de Grand Prix van Oostenrijk in juli) en de DTM ligt stil. Maar hopelijk krabbelen de autoverkopen in juni weer op.

 

Reageren is niet mogelijk.