Goodwood Festival of Speed gaat toch niet door

0

De organisatoren van het Britse Goodwood Festival of Speed laten weten dat van uitstel afstel is gekomen. Door de corona crisis zou het evenement dit jaar niet van 9 t/m 12 juli plaats kunnen vinden, maar op een later tijdstip. Nu blijkt ook dat niet haalbaar. Ook het Goodwood Revival evenement, oorspronkelijk gepland voor september, gaat dit jaar niet door.

De organisatoren blikken nu vooruit op de editie van 2021. Wie zijn ticket van dit jaar niet terugbetaald wil zien, krijgt automatisch een ticket voor de editie van 2021. De organisatie laat alvast weten alle financiële steun te kunnen gebruiken: “We zijn sterk afhankelijk van dit soort evenementen voor onze inkomsten. Het annuleren daarvan zet niet alleen sterke druk op toekomstige activiteiten, maar ook op de langetermijntoekomst van ons bedrijf”.

Door de corona virusuitbraak zijn al tal van evenementen wereldwijd geannuleerd. In de autosector begon het in maart met de afgelasting van de autosalon van Genève, nauwelijks enkele dagen voor de geplande opening. De meeste stands waren toen al helemaal opgebouwd. Daarna sneuvelden nog meer autotentoonstellingen, zoals die van Detroit en New York. Ook de 2-jaarlijkse autosalon van Parijs, die voor begin oktober in de agenda, slaat een editie over. Het jongste slachtoffer is dus het Goodwood Festival of Speed.

De organisatoren van de Duke of Richmond zijn van mening dat het evenement niet verenigbaar is met de vereiste ‘social distancing’ maatregelen. De Britse lockdown heeft dus een catastrofale impact op het evenement. De 2020 editie van het Goodwood Festival of Speed wordt daarom geannuleerd. En ook de Revival, die zich uitsluitend op oldtimers richt, gaat dit jaar niet door. Beide annuleringen zijn vanzelfsprekend een grote tegenvaller voor de organisatie. Die zegt dat het zelfs het voortbestaan van het landgoed van Lord March in gevaar brengt. Die gebruikt de opbrengsten namelijk om het onderhoud van het domein te financieren.

Wie voor dit jaar een ticket heeft, en dat geldt voor zowel het Festival of Speed als voor de Revival, kan dat dus om boeken naar volgend jaar of terugbetaling vragen. Tegelijk roept de organisatie op tot schenkingen. Daarvoor is de vereniging Goodwood Supporters in het leven geroepen. Er komt onder meer een gedenkplaat langs het circuit te staan met de namen van mensen die zich van hun meest genereuze kant tonen. In de tussentijd wordt de liefhebber bediend met bijzondere content rondom de 2 evenementen die op het internet zal verschijnen. In de komende weken komt de organisatie met meer informatie daarover.

 

Reageren is niet mogelijk.