Lamborghini plaagt met hyper sportwagen

0

Lamborghini zal woensdag een nieuw model presenteren en hint dat het wel eens een variant van de 820 pk sterke Sián FKP 37 hyper sportwagen zou kunnen zijn die vorig jaar werd gelanceerd.

Op de plaagfoto’s die door Lamborghini verspreid zijn, is van het algehele design nog niet veel te zien, maar maar toont wel de onderscheidende Winglets die de luchtstroom aan de achterzijde moeten optimaliseren. De Sián beschikt over soortgelijke exemplaren. Verder tonen de plaagfoto’s hexagonale uitlaatpijpen krijgt, 6 remlichten en een achtervleugel à la de Sián. Onder de streep levert dat een sterk vermoeden op dat het hier gaat om een variatie van dat model.

De Sián FKP 37 is de meest krachtige productieauto die Lamborghini ooit heeft gebouwd, en tegelijkertijd het eerste hybride model van het Italiaanse merk. De lettercombinatie ‘FKP’ is een eerbetoon aan Ferdinand Karl Piëch, de vorig jaar augustus overleden sterke man van de  Volkswagen Groep. Dit autoconcern is de eigenaar van Lamborghini. De Sián FKP 37 wordt aangedreven voor een verbeterde versie van de motor van de Aventador. Het betreft een atmosferische V12 met een inhoud van 6,5 liter. Een kleine elektromotor zorgt voor assistentie. Samen zijn zij goed voor een systeem vermogen van 820 pk.

Op lage snelheid kan de Lamborghini volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld in een parkeergarage. Maar als alles uit de kast wordt gehaald, dan zit de Sián FKP 37 in minder dan 2,8 seconden op 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 350 km/u. De Sián FKP 37 profiteert tot een tempo van 130 km/u van een elektrische vermogen boost dat afkomstig is van de zogeheten Supercapacitor. Deze component zorgt ook voor een soepelere acceleratie en compenseert snelheidsverlies als er van verzet wordt gewisseld. Lamborghini bouwt slechts 63 exemplaren van de dichte Sián, die uiteraard allemaal al verkocht zijn. De oplage van de Spyder variant wordt vermoedelijk even hoog.

 

Reageren is niet mogelijk.