BMW voert grootschalige update bij 750.000 auto’s via de lucht uit

0

BMW gaat wereldwijd 750.000 auto’s een over-the-air (OTA) update geven van het Operating System 7. De upgrade omvat nieuwe en verbeterde functies, zoals BMW Maps en Google Android Auto. Duitsland is als eerste aan de beurt en daarna volgt de rest van de wereld.

De update is volgens BMW de grootste upgrade ooit van het bedrijf. Geen enkele concurrent zou een operatie van vergelijkbare omvang hebben uitgevoerd. In Nederland krijgen ruim 10.000 personenwagens van het merk dit jaar nog een update. Klanten krijgen een push melding in de auto, of via de BMW App op hun smartphone, wanneer de upgrade beschikbaar is. Aan het uitvoeren van de update zijn geen kosten verbonden, maar alleen BMW personenwagens van 2018 of later kunnen de OTA update ondergaan (via Remote Software Upgrade).

Onder andere het navigatiesysteem wordt verbeterd. Daarnaast ondergaat Google Android Auto een update zodat de smartphone draadloos te gebruiken is in de BMW. Met de update ‘op afstand’ volgt de fabrikant het voorbeeld van Tesla. Nieuwe auto’s zijn net als smartphones tegenwoordig altijd met het internet verbonden en kunnen dus ook updates krijgen. Meestal dienen die om veiligheidsrisico’s toe te dekken of om bugs te herstellen, maar bij BMW gaat het om de nieuwste versie van het Operating System 7. Gelet op de omvang van de operatie (750.000 auto’s wereldwijd) is dat een knappe prestatie, als je bedenkt dat Tesla in 2012 nog trots verkondigde de eerste te zijn om een OTA update uit te voeren bij … 100 auto’s.

Dat nieuwe besturingssysteem van BMW biedt een hele rits nieuwigheden, waaronder eindelijk ondersteuning voor Android Auto. De navigatiefunctie is ook verbeterd en heet nu BMW Maps, met cloud ondersteuning voor de routeberekening. Met sleutelwoorden zou het nu gemakkelijker zoeken moeten zijn. De spraakassistent klinkt voortaan natuurlijker en weet zelfs of de bestuurder óf de voorpassagier tegen hem aan het praten is. De stekker hybride modellen van BMW herkennen nu zogeheten eDrive Zones, waarna er automatisch overgeschakeld wordt op elektrisch rijden binnen deze ultra lage emissie gebieden.

 

Reageren is niet mogelijk.