Fiat introduceert de Panda Sport

0

In het jaar dat de Panda 40 is geworden, introduceert Fiat de Sport uitvoering. Die is onder andere voorzien van tweekleurige 16 inch lichtmetalen velgen, een 7 inch touchscreen, DAB radio met Apple CarPlay en een donker interieur.

De velgen zijn voorzien van een zwart en rood accent, terwijl de handgrepen en de buitenspiegelbehuizing in carrosseriekleur zijn uitgevoerd (optioneel in glanzend zwart gecombineerd met een zwarte dak). Verder beschikt de feest Panda over een exclusief chromen ‘Sport’ logo op het zijpaneel. Ook is er een nieuwe Matt Grey carrosseriekleur beschikbaar.

Speciale elementen in interieur zijn het in titanium kleur uitgevoerde dashboard, deurpanelen die bekleed zijn met Eco leer, een zwart plafond, nieuwe stoelen met donkergrijze bekleding, Techno lederen details, stoffen zijpanelen en rode stiksel.

Voor de klant die een gedurfder uiterlijk wil, kan de nieuwe Panda Sport op aanvraag worden uitgerust met het Pandemonio Pack: een eerbetoon aan de kit die in 2006 op de 100 HP uitvoering werd gelanceerd. Dit pakket omvat rode remklauwen, donker getinte ramen en een nieuw techno stuur met lederen bekleding en rode stiksels.

Tot de standaarduitrusting behoren slot ook een smartphonehouder en de nieuwe 7 inch touchscreen met DAB radio (met Apple CarPlay en compatibel met Android Auto).

Fiat levert de Panda Sport met een mild hybride aandrijflijn, bestaande uit een nieuwe 1,0 liter Firefly 3 cilinder aangevuld met een starter/generator. Goed voor 70 pk. Dat is op zijn zachtst gezegd geen sportieve motor: de 0-100 km/u sprint neemt 14,7 seconden in beslag en bij 155 km/u vindt de Panda het mooi geweest. Ook heeft de Sport uitvoering geen aangepast onderstel of besturing, waardoor hij eigenlijk niet in het straatje van die heerlijke 100HP past. Begin 2021 staat de Panda Sport bij de Nederlandse Fiat dealers in de showroom. Prijzen en overige technische details worden later bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.