Toyota introduceert de Proace City Verso Electric

0

Toyota voegt na de Proace Electric en de Proace Verso Electric komend jaar een nieuw elektrisch (bedrijfswagen)model toe aan haar gamma: de Proace City (Verso) Electric.

Een kind van bij wijze van spreken zien dat dit een PSA product met Japans logo is. Toyota kijkt voor wat betreft in eigen beheer te ontwikkelen elektrische modellen in Europa nog even de kat uit de boom. Het merk doet prima zaken met haar hybride auto’s en schermt er zelfs mee dat eigenaren van een dergelijke personenwagen geen last hebben van oplaadstress met een stekker. Maar ook Toyota zal vroeg of laat de emissies van stikstof, CO2 en fijn stof tot nu terug moeten brengen. Met de Proace City (Verso) neemt het merk daarvoor voorzichtig de volgende stap.

Toyota gaat de nieuwe Proace City (Verso) Electric leveren met een lithium ion batterij van 50 kWh. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 136 pk. Toyota rust de Proace City (Verso) Electric in Nederland standaard uit met een 3-fasen lader van 11 kW. Het aanbod zal bestaan uit 2 lengtematen. De Verso personenversie heeft 5 of 7 zitplaatsen. De eerste leveringen zullen in de herfst van volgend jaar plaatsvinden. Toyota maakt in de loop van 2021 meer details bekend.

 

Reageren is niet mogelijk.