Prijs vergelijking Mercedes EQS 350 en AMG 53 4Matic+

0

Mercedes heeft de orderboeken geopend voor zowel de EQS 350 (actieradius 624 km) als de AMG EQS 53 4Matic+ (actieradius 586 km). Zij kunnen vanaf nu worden besteld. De consumentenadviesprijzen bedragen voor de instapper van de EQS reeks 91.303 euro. Het eerste elektrische productiemodel van AMG gaat 172.010 euro kosten.

De achterwiel aangedreven EQS 350 heeft een maximumvermogen van 292 pk. Met een maximumkoppel van 565 Nm accelereert hij van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden. De EQS 350 is standaard uitgerust met onder andere actieve achterasbesturing, stoelverwarming, een centraal display met 12,8 inch oled touchscreen, een bestuurdersdisplay van 12,3 inch en MBUX navigatie met Augmented Reality. De genoemde instapprijs van 91.303 euro heeft betrekking op de Business Line, tevens de basisversie van de EQS. Die is afgestemd op de zakelijke rijder. Daarnaast zijn er de Luxury Line en de AMG Line. Die kosten respectievelijk 105.218 euro en 108.485 euro.

Mercedes BMW Porsche
EQS iX Taycan
350 Business Line xDrive40
91.303 euro 87.330 euro 89.300 euro
Mercedes Audi Tesla
EQS e-Tron GT Model S
350 AMG Line Long Range
108.485 euro 106.390 euro 101.005 euro

De Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ heeft kortstondig een maximumvermogen van 762 pk en is in Affalterbach (de thuisbasis van de Performance divisie) op alle prestatierelevante gebieden nieuw ontwikkeld en doorontwikkeld. Het model beschikt over 2 specifieke elektromotoren en een “emotioneel rij geluid”. De standaarduitrusting omvat onder meer volledig variabele vierwielaandrijving, actieve achterasbesturing en het lucht geveerde AMG Ride Control+ onderstel met adaptief verstelbare demping. Ook het MBUX Hyperscreen en het Digital Light zijn standaard.

MercedesAMGEQS53prijs

Met de AMG Sound Experience geeft de EQS 53 4Matic+ elektrisch rijden volgens Mercedes een nieuw, krachtig en sonoor geluid. Het systeem creëert een unieke ervaring met behulp van speciale luidsprekers, een bas actuator en een sound generator. Er is keuze uit 2 versies: ‘Authentic’ en ‘Performance’. De AMG Sound Experience wordt van binnen en van buiten gegenereerd met een klankkleur en intensiteit die passen bij de rijomstandigheden, het gekozen rij programma of de voorkeur van de bestuurder. De karakteristieken ‘Balanced‘, ‘Sport’ of ‘Powerful’ kunnen met de stuurwiel toetsen op het AMG Performance stuurwiel worden gekozen.

MercedesAMGEQS53prijs3

Kortstondig levert de Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ zoals gezegd een vermogen van 762 pk. Normaal is dit 658 pk. Het maximum koppel bedraagt in respectievelijk 1.020 Nm respectievelijk 950 Nm. De sprinttijd naar 100 km/u is dan slechts 3,4 seconden in plaats van 3,8 seconden. De Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ biedt ook een boost voor Race Start en een van 220 naar 250 km/u verhoogde topsnelheid. De intensiteit van de geluidservaring hangt af van de rijomstandigheden en het gekozen rij programma. Speciaal voor de soundscape ‘Performance’ gecomponeerde ‘event sounds’ (voor het laden of voor infotainment functies) ronden de bijzondere AMG ervaring af.

MercedesAMGEQS53prijs4

Het high performance keramische AMG composietremsysteem (op de vooras) garandeert korte remwegen, een nauwkeurige controle en een maximaal uithoudingsvermogen, volgens Mercedes zelfs onder extreme belasting. Ten opzichte van het standaard remsysteem heeft dit speciale, lichtere systeem een verhoogde wendbaarheid vanwege een lager onafgeveerd gewicht op het onderstel. De royaal bemeten keramische remschijven (440 x 40 mm) op de vooras hebben een composietconstructie en zijn axiaal zwevend verbonden met een aluminium remschijf top. De bronskleurige remklauwen vormen een onderscheidende finishing touch.

MercedesAMGEQS53prijs5

Optioneel leverbaar is AMG Track Pace, een virtuele race engineer. De software maakt deel uit van het infotainment systeem MBUX en is ontworpen voor het rijden op een racecircuit. Het registreert permanent meer dan 80 specifieke gegevens, waaronder de snelheid en acceleratie, en kan ronde- en sectortijden weergeven, inclusief eventuele verschillen ten opzichte van een referentietijd. Met de speciale weergaven in groen of rood kunnen bestuurders in één oogopslag zien, zonder cijfers te hoeven lezen, of ze sneller of langzamer zijn dan de beste tijd. AMG Track Pace is ook leverbaar als on-demand uitrusting die over-the-air kan worden geactiveerd.

MercedesAMGEQS53prijs6

Het AMG Night pakket maakt het exterieur expressiever met de vele elementen in zwart of zwart chroom. Al naargelang de lakkleur ontstaan hierdoor contrasten of vloeiende overgangen. Het pakket omvat: buitenspiegels in hoogglanzend zwart (in carrosseriekleur bij uni lak zwart), spiegelvoeten in zwart, sierlijst bovenkant portieren en sierlijst ruitframes in zwart, warmtewerend donkergetint glas vanaf de B stijlen, AMG specifieke bredere dorpels met portier sierlijsten in zwart chroom, sierelementen op de A wing, frontsplitter, Flics en vinnen aan de luchtinlaten links & rechts in zwart chroom en AMG specifiek sierelement onder de achterbumper met 3 lamellen links en rechts in zwart chroom.

MercedesAMGEQS53prijs2

Met Mercedes me Charge kunnen klanten altijd duurzaam laden bij elk openbaar laadstation in Europa. In de eerste 3 jaar na aanschaf van een EQS rekent Mercedes-Benz geen basistarief. Met certificaten van oorsprong zorgt Mercedes-Benz ervoor dat er net zoveel groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen aan het net wordt geleverd als er via Mercedes me Charge wordt geladen. Een ander voordeel is Ionity Unlimited: alle Europese EQS rijders kunnen via Mercedes me Charge 1 jaar lang gratis gebruikmaken van het Ionity snelle laadnetwerk. Zij profiteren ook van een geïntegreerde betalingsfunctie met eenvoudige facturatie.

Reageren is niet mogelijk.