Lex Kerssemakers vertrekt bij Volvo

0

Lex Kerssemakers legt na de zomer zijn functie neer als senior vice president Global Commercial Operations bij Volvo.

Kerssemakers werkte 38 jaar voor de autofabrikant. In een toelichting meldt hij dat “in de geest van de transformatie” die het bedrijf ondergaat ruimte wil maken voor een nieuw management. Eerder maakte topman Håkan Samuelsson bekend terug te treden als CEO van Volvo Cars. Kerssemakers kwam niet in aanmerking om hem op te volgen. In plaats hiervan werd de van Dyson afkomstige Jim Rowan aangetrokken. Die begint op 21 maart. Voor Kerssemakers was het feit dat hij gepasseerd werd om Samuelsson op te volgen, reden om daar conclusies uit te trekken.

Voor de Nederlander Kerssemakers (62) is nog geen opvolger gevonden. Om een goede overdracht te bewerkstelligen, zal hij nog tot na de zomer in dienst blijven bij Volvo. “Het zijn 38 geweldige, maar ook intense jaren geweest”, aldus Kerssemakers. Hij was 16 jaar lid van het Executive Management Team en was onder meer verantwoordelijk voor de Noord Amerikaanse afzetmarkt en voor de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In zijn laatste functie is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde commerciële activiteiten van Volvo dat al ruim 10 jaar in handen is van het Chinese Geely.

Kerssemakers drukte een flinke stempel op de koers van Volvo en staat bekend als een toegankelijk en authentiek persoon. Hij belooft ondanks dat hij niet werd gekozen tot nieuwe CEO voor een goede overdracht aan zijn opvolger te zullen zorgen. Daarmee laat hij zien zaken goed te kunnen relativeren en geen te groot ego te hebben.

Reageren is niet mogelijk.