Renault 5 viert haar 50ste verjaardag op Retromobile

0

Dit jaar heeft de Renault 5 wat te vieren. Het originele model uit 1972 blaast namelijk 50 kaarsjes uit. Veel auto’s zijn op die leeftijd vergeten en begraven, maar de Renault 5 staat meer dan ooit in de kijker. Reden is zijn aanstaande wedergeboorte, voorzien voor 2024. Dan keert de Renault 5 terug in elektrische vorm.

Als uithangbord van de popcultuur wist het originele model in een groot aantal landen meer dan 5,5 miljoen eigenaren te overtuigen. Van 16 tot 20 maart 2022 zal Renault zijn verjaardag vieren op de 46ste editie van Retromobile in Parijs. Daar is een aparte stand gewijd aan ‘het vijfje’. Er zullen dan 12 van de mooiste historische versies van het model worden tentoongesteld. Ook het prototype van het ontwerp waarin de Renault 5 in 2024 zijn comeback maakt, zal daar te zien zijn. “We zijn blij dat wij de 50ste verjaardag van de iconische 5 kunnen vieren met gepassioneerde fans, journalisten, partners en clubs op het salon Rétromobile, een van de bekendste tentoonstelling over oude auto’s van Europa. Op de stand kunnen bezoekers de geschiedenis van het model herontdekken en een voorproefje krijgen van de toekomst van het merk met de 5 Prototype”, verklaarde Hugues Portron, directeur van Renault Classic.

R5retromobile

De beursstand van het merk op Rétromobile is een echte ode aan Renault 5. De vorm van de 820 m² grote stand is gebaseerd op het logo dat werd gecreëerd ter gelegenheid van de 50ste verjaardag. Met de 12 historische modellen uit de Renault Classic collectie wordt het nummer ’50’ gevormd. Doorheen de opstelling in de vorm van een ‘5’ kunnen bezoekers de geschiedenis het Franse autootje volgen, vanaf de lancering van de eerste exemplaren die in 1972 van de productieband rolden tot aan zijn helaas wat minder geslaagde opvolger, de Supercinq. Vlak ernaast zetten de auto’s die de ‘0’ vormen, het brede gamma aan ‘pop’ kleuren van de Renault 5 in de kijker. Want het model wordt geassocieerd met de popcultuur en wordt omschreven als: “een meisje uit mei 1968 en non-conformistisch”. Last but not least zullen de raceversies ook een plaats op de stand krijgen als modellen die hebben bijgedragen tot de mythe. Op de stand wordt tot slot de befaamde Renault Estafette voorgesteld, waarna bezoekers diverse artikelen kunnen ontdekken en kopen van de nieuwe lijn afgeleide producten, die speciaal voor de 50ste verjaardag van Renault 5 werd gecreëerd.

Op de Renault stand in de vorm van het cijfer ’50’ kunnen bezoekers 12 historische modellen ontdekken: de Renault 5 TL, een oranje Renault 5 TL, een groene Renault 5 L, een gele Renault 5 Super, een Renault 5 Alpine, een Renault 5 Le Car Van, een Renault 5 Turbo, een Renault 5 GTL, een elektrische Renault 5, een Renault 5 van de politie, een Renault Supercinq GT Turbo en een Renault Supercinq Baccara. Vlak ernaast laat Renault met de ‘5 Prototype’ de toekomst van het modeltype zien aan bezoekers.

De 46ste editie van Rétromobile vindt plaats van 16 tot 20 maart 2022 in het Parc des Expositions van Porte de Versailles in Parijs. De Renault stand bevindt zich in hal 7.3.

Reageren is niet mogelijk.