Aantal foodtruck bedrijven sinds 2017 verdubbeld

0

Het aantal foodtruck ondernemingen is in 5 jaar tijd ruim verdubbeld. In 2017 waren er bij de Kamer van Koophandel (KvK) 1.189 bedrijven met een dergelijke etenswaren wagen ingeschreven, maar inmiddels zijn dat er 2.495. Dat komt onder andere doordat de groei van het aantal voedsel trucks tijdens de coronacrisis aanhield.

Voedsel trucks zijn met name populair op festivals. Maar ze worden tegenwoordig ook regelmatig ingehuurd voor familiefeesten of bedrijfsevenementen. Onno van Gent, die een website runt om een foodtruck te boeken, zegt tegen de Kamer van Koophandel dat naar schatting daarom nu 65 procent van uitbaters fulltime bezig is met hun onderneming. Het foodtruck walhalla is Noord-Holland. Zowel in absolute als in relatieve zin kent die provincie de meeste ondernemingen op dit vlak. Het zijn er inmiddels 615, wat neerkomt op 21,1 etenswaren wagens per 100.000 inwoners. Overijssel is in vergelijking met Noord-Holland een foodtruck woestijn. Die provincie moet het doen met 8,1 exemplaren per 100.000 inwoners. Van Gent zegt te verwachten dat de rek er nu wel redelijk uit is en dat het aantal foodtruck ondernemingen niet meer sterk zal groeien. Mogelijk breiden bestaande bedrijven wel uit met extra wagens.

Reageren is niet mogelijk.