Volvo haalt voor elektrificatie half miljard euro op

0

Volvo heeft een half miljard euro opgehaald voor de financiering van de verdere transitie naar een fabrikant van uitsluitend volledig elektrische auto’s. Dat proces moet in 2030 voltooid zijn.

Het geld is afkomstig van een obligatielening die Volvo bij een reeks investeerders heeft geplaatst. De rente op de 6-jarige lening is vastgelegd op 4,25 procent. De lening was, ondanks moeilijke marktomstandigheden, 3 keer overschreven, zo meldt een woordvoerder van Volvo trots.

Ruim twee derde van de opgehaalde bedrag gaat naar onderzoek en ontwikkeling van aandrijflijnen die bestemd zijn voor de volgende generatie elektrische auto’s van Volvo en naar de hiervoor benodigde platform technologie. De rest wordt gebruikt om de productiecapaciteit voor emissievrije personenwagens verder uit te breiden, zo laat de  woordvoerder van Volvo weten.

“De succesvolle plaatsing van de obligatielening laat zien dat er nog altijd vraag is naar duurzame investeringskansen”, aldus de woordvoerder van Volvo. Financieel directeur Björn Annwall vult aan: “De grote belangstelling voor onze groene obligaties is bemoedigend en is een duidelijk teken dat de markt gelooft in de strategie van Volvo en in de investeringsplannen die wij hebben ontwikkeld om onze klimaatambities te realiseren”.

Reageren is niet mogelijk.