Prijs vergelijking Nissan Juke Hybrid

0

Autointernationaal kan de prijzen melden van de nieuwe Nissan Juke Hybrid. Deze neef van de Renault Captur E-Tech maakt eindelijk zijn debuut op de Nederlandse markt met een startprijs van 33.040 euro en een vrij uitgebreide basisuitrusting. De Juke Hybrid wordt namelijk alleen leverbaar in een aantal high-end uitvoeringen.

Ruim 2 jaar na zijn debuut op de markt heeft de tweede generatie van de Juke eindelijk recht op een extra motor. Dat is zoals verwacht de hybride aandrijflijn van 145 pk die Nissan overneemt van Renault en bij deze alliantiepartner bekend is van de Clio, Captur en Arkana. Krachtiger en soberder dan de 114 pk sterke DIG-T versie, krijgt deze nieuwe variant de taak om de SUV een nieuwe verkoopimpuls te geven. In de eerste 4 maanden is de afzet in vergelijking met vorig jaar namelijk vrijwel gehalveerd. Dit betekent dat de Juke verkooptechnisch wel erg vroeg oud wordt. De Hybrid uitvoering moet de Nissan weer fris en fruitig maken.

NissanJukeHybrid3

 

De reeds van Renault bekende hybride aandrijflijn heeft een 1,6 liter grote 4 cilinder van Nissan als basisunit. Die ontwikkelt 94 pk / 148 Nm en is niet alleen gekoppeld aan een elektromotor van 49 pk / 205 Nm, eveneens ontworpen door het Japanse bedrijf, maar ook met een dynamo/starter van Renault die tevens dienst doet als een 20 pk sterke elektromotor. Het elektrische gedeelte haalt zijn stroom uit een vloeistof gekoelde 1,2 kWh accu van Renault. De transmissie stuurt het systeemvermogen van 145 pk naar de voorwielen gestuurd via de automatische versnellingsbak met klauwkoppeling van het Franse automerk met 4 versnellingen voor de verbrandingsmotor en 2 stuks voor de elektrische collega. Nissan claimt een gemiddeld benzineverbruik van 5,0 liter per 100 km, hetgeen een CO2 uitstoot van 114 gram/km in de gecombineerde WLTP cyclus betekent.

NissanJukeHybrid5

De kofferbak lijdt onder de aanwezigheid van de batterij omdat zijn volume van 422 liter tot 354 liter daalt met de achterbank op zijn plaats. Wordt diens leuning neergeklapt, dan heeft de Juke Hybrid een royale laadruimte met 1.237 liter beschikbaar. De zwarte band op het bovenste deel van de grille onderscheidt de Hybrid versie van de Juke met alleen een benzinemotor onder de kap.

NissanJukeHybrid2

Voor bovengenoemd bedrag van 33.040 euro levert Nissan de Juke Hybrid als N-Connecta. Daarmee is hij 1.800 euro duurder dan de handgeschakelde benzineversie van 114 pk. Dat prijsverschil verdampt volledig indien bij die uitvoering geopteerd wordt voor de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Dan is de benzineversie juist 600 euro duurder.

Nissan Citroën Fiat Suzuki
Juke C3 Aircross 500X S-Cross
Hybrid N-Connecta PureTech 130 Shine 1.5T Hybrid Red 1.5 Hybrid Style
33.040 euro 33.330 euro 33.690 euro 33.699 euro
Nissan Jeep Kia Honda
Juke Renegade Niro HR-V
Hybrid Tekna 1.5T e-Hybrid Longitude 1.6 GDI Hybrid Dynamic 1.5 Hybrid Elegance
35.040 euro 35.000 euro 34.695 euro 35.040 euro
Nissan Hyundai Renault Toyota
Juke Kona Captur C-HR
Hybrid N-Design 1.6 GDI HEV N-Line Hybrid 145 Initiale Paris 1.8 Hybrid Dynamic
35.840 euro 36.295 euro 36.200 euro 35.902 euro

De kaarten liggen dus goed voor de Hybrid variant. Maar de Renault Captur E-Tech 145 is in Intens basistenue 700 euro goedkoper dan de Juke. Ook de instapversies van de Fiat 500X 1.5T Hybrid en de Hyundai Kona 1.6 GDI HEV zijn gunstiger geprijsd. Hetzelfde geldt voor de officieel nog te presenteren Suzuki S-Cross 1.5 Hybrid. Niet in de prijsvergelijking opgenomen is de Toyota Yaris Cross Hybrid. Die kost afhankelijk van het uitrustingsniveau 27.895 euro à 38.195 euro.

NissanJukeHybrid6

De N-Connecta configuratie van de Juke biedt automatische airconditioning, een 7 inch digitaal instrumentarium, parkeersensoren achter, elektrisch inklapbare spiegels, een armsteun tussen de voorstoelen, getinte achterruiten en 17 inch lichtmetalen velgen. De Tekna afwerking (35.040 euro) voegt parkeersensoren voor, techniek voor gedeeltelijk autonoom rijden op de snelweg, dodehoekbewaking, vermoeidheidsdetector, verwarmbare voorstoelen en een Bose audiosysteem toe. Het duurst is de Juke N-Design met led mistlampen en een 2-kleurige afwerking met contrasterende elementen voor het exterieur en interieur (35.840 euro). Merk op dat het navigatiesysteem niet standaard is op de uitrustingsniveaus die aan particulieren worden aangeboden. Die assistent is bestemd voor zakelijk rijders. Nissan heeft voor hen de Business+ versie in de aanbieding.

NissanJukeHybridPrijs

In het kader van zijn debuut is de Juke Hybrid tijdelijk verkrijgbaar in een speciale uitvoering genaamd Première Edition. Deze profiteert van 19 inch zwarte velgen, verlichte dorpels, een 360 graden camera’s en exclusieve details. De Juke Hybrid Première Edition gaat 35.890 euro kosten. De geëlektrificeerde cross-over is vanaf 1 juni te bestellen.

NissanJukeHybrid7

 

Reageren is niet mogelijk.