Volvo zoekt nu zelfs in Nederland naar nieuw personeel

0

De fabriek van Volvo Cars in het Belgische Gent is dringend op zoek naar 150 nieuwe arbeidskrachten. Via wervingsbureau Agilitas wordt nu zelfs over de Nederlandse grens actief gezocht.

Voor de toekomstige elektrificatie plannen van Volvo voor de Gentse fabriek is er vooral behoefte aan operatoren en storingstechnici. “Door de arbeidskrapte in België zoeken wij ook in Nederland naar geschikte mensen”, zo laat een woordvoerder van de Zweedse personenwagen producent weten. Momenteel worden in Gent de elektrische Volvo modellen C40 (foto) en XC40 Recharge Electric gebouwd.

Alleen al in Oost-Vlaanderen staan meer dan 51.000 vacatures open. Er wordt al campagne gevoerd op sociale media, zelfs in Turks, Arabisch en Pools. Daarnaast is er contact met scholen en bedrijven, plus een samenwerking met de VDAB. Nu wordt dus ook het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen om hulp gevraagd. De fabriek van Volvo Cars ligt ten slotte slechts 20 kilometer van de Nederlandse grens.

Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, ongeacht zijn of haar opleiding, kan bij Volvo in Gent aan de slag. Dat geldt ook voor het personeel van VDL Nedcar dat in 2023 zonder werk dreigt komen te zitten omdat de productieorder voor Mini dan afloopt. Limburg klinkt ver weg, maar hemelsbreed valt de afstand met de Belgische strook onder Zeeuws-Vlaanderen mee. Ook zijn er grote culturele overeenkomsten.

Reageren is niet mogelijk.