BYD: Nederlandse marktintroductie met 3 elektrische modellen

0

Chinese autofabrikanten buitelen over elkaar heen richting Europa. Alleen al dit jaar brengt BYD drie elektrische modellen naar ons land.

Deze mededeling werd gedaan door Penny Peng op het voormalige vliegveld Valkenburg ten noorden van Den Haag. Als Head of Marketing Europe heeft hij de eer de 3 verschillende modellen uit het huidige assortiment van de Chinese autofabrikant BYD voor de mogen stellen. Het trio is klaar voor een frontale aanval op de gevestigde fabrikanten in Europa.

BYDAtto3

In tegenstelling tot alle andere nieuwkomers brengt BYD een hele reeks modellen op de markt. Als instapper fungeert de Atto 3, die met een lengte van 4,45 meter de strijd aangaat met auto’s als de Renault Mégane E-Tech Electric en de Volkswagen ID.3. Conform de modetrend betreft het een SUV. De Atto 3 heeft een elektromotor van 204 pk op de vooras en haalt volgens de fabrikant een topsnelheid van 160 km/u. De batterij heeft een capaciteit van 60,5 kWh en moet een actieradius van 420 kilometer mogelijk maken. De Atto 3 (die naam is de aanduiding van een triljoenste van een seconde) moet voor BYD de meeste verkopen gaan genereren.

De grote broer van de Atto is de 4,87 meter lange Tang (zie hoofdfoto), die één motor per as heeft en dus vierwielaandrijving biedt. Volgens BYD komen ze samen tot 517 pk en maken ze een topsnelheid van maximaal 180 km/u mogelijk. De accu in de vloer onder de cabine met maximaal 7 zitplaatsen levert 86,4 kWh. Volgens de informatie ivan BYD s dit genoeg voor maximaal 400 kilometer.

BYDHan

Derde in de groep is de 5 meter lange sedan Han. Die concurreert met voertuigen zoals de Tesla Model S of de Mercedes EQE. Hij gebruikt dezelfde motoren als de Tang en heeft een batterijcapaciteit van 85,4 kWh. Door de gunstigere aerodynamica kan hij echter een grotere afstand afleggen, namelijk tot 521 kilometer.

De Louwman Groep is aangesteld als dealer van BYD. In het voormalige Lexus pand van Louwman aan de A10 wordt de eerste BYD vestiging geopend. Later dit jaar moet er ook nog een tweede vestiging geopend worden. BYD meldt dit jaar nog de eerste auto’s af te gaan leveren.

Reageren is niet mogelijk.