Onderzoek bij Hyundai naar kinderarbeid

0

De Hyundai Motor Groep start een onderzoek naar kinderarbeid in de Amerikaanse toeleveringsketen. Bij zeker 2 leveranciers van het Koreaanse autoconcern is in de fabriek in Alabama onlangs kinderarbeid vastgesteld. Een van die bedrijven is een dochteronderneming van Hyundai zelf.

De kinderarbeid bij de Hyundai dochter kwam in juli aan het licht na onderzoek van persbureau Reuters. Daaruit bleek onder meer dat een 12-jarig kind in de metaalstempelfabriek werkte. Onderzoek van de lokale afdeling van het ministerie van Arbeidszaken toonde in oktober aan dat er ook sprake was van kinderarbeid in een andere autofabriek in Alabama. Deze leverancier is geen onderdeel van de Hyundai Motor Groep, maar levert wel auto-componenten aan het concern. In de fabriek, waar spiegels en lichten worden gemaakt, werkten 13 tot 15-jarigen. Beide leveranciers zijn inmiddels beboet.

De Hyundai Motor Groep start daarom nu een onderzoek naar het gebruik van kinderarbeid in de toeleveringsketen. Ook is het Koreaanse bedrijf van plan om de samenwerking met de leverancier waar kinderarbeid werd vastgesteld te beëindigen.

Reageren is niet mogelijk.