Wel kijken, niet kopen: Bentley Continental GT Convertible Mulliner Riviera Collection

0

Bentley presenteert een speciale versie van de Continental GTC: de Riviera Collection. Die uitvoering is volledig volgens een nautisch thema samengesteld, waarbij teakhout niet ontbreekt.

Om het model helemaal exclusief te maken, kan men de Bentley Continental GT Convertible Mulliner Riviera Collection alleen in Monaco kopen.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection10

De Continental GT Convertible Mulliner Riviera Collection is aldaar verkrijgbaar in 3 speciale kleuren. Die verwijzen allemaal naar het blauw van de Middellandse Zee: Aegean Blue, Aquamarine en Caribbean Blue (hè, het ging toch over Monaco?).

BentleyContinentalGTCrivieraCollection11

De stoffen kap heeft een contrasterende, lichte tint. Verder kenmerkt de buitenkant zich door veel chroom.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection17

De Riviera Collection uitvoering is uiteraard een product van Mulliner, die de speciale Bentley’s bouwt. Er zijn 3 gradaties. De eerste is ‘Curated by Mulliner’. Je hebt dan een standaard Bentley die je kan aankleden met Mulliner opties. Hiervoor kan je de Bentley configurator gebruiken. Een niveau hoger is Mulliner Bespoke. Dat betreft dit soort complete auto’s in een speciale kleur met een onderscheidende aankleding met leer en hout. Daar valt deze Rivera Collection onder. Het hoogtepunt is Mulliner Coachbuilt. Daar vallen de aparte modellen onder, zoals de Batur en Bacalar.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection16

Aan boord van de door de “elegante wereld van de jachtindustrie” geïnspireerde Mulliner Riviera uitvoering zijn er op de hoofdsteunen scheepsknopen geborduurd.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection14

Ook krijgt men linnenkleurig leer en op de middenconsole echt teakhout. De kleurencombinatie van bruin (hout), gebroken wit (leer) en donkerblauw (idem) is uniek voor de Riviera Collection uitvoering. Het speciale leder wordt afgewisseld met zacht alcantara. Uiteraard ontbreken speciale instaplijsten niet.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection15

Bij zo’n exclusieve auto (de oplage is niet bekend) is er geen budget om aan de techniek te sleutelen, dus de klant kan zijn Continental GTC Mulliner Riviera Collection laten leveren met de 550 pk sterke 4,0 liter V8 (waarmee men in 4,1 seconden op 100 km/u zit en vervolgens kan doorstomen naar 318 km/u) of een 6 liter grote W12 die goed is voor 635 pk. Van deze motorvariant zijn de prestatie cijfers 3,8 seconden en 333 km/u. Beide krachtbronnen zijn voorzien van een dubbele turbo.

BentleyContinentalGTCrivieraCollection9

Prijzen maakt Bentley niet bekend, maar als dat een koopcriterium is, kan jij deze speciale Continental GTC Mulliner Riviera Collection waarschijnlijk niet betalen. In dat geval adviseert Autointernationaal.nl de aanschaf van een Fiat 500X. Die is namelijk eveneens verkrijgbaar in een uitvoering met een nautische aankleding. ook voor mensen die in dit stuk Frankrijk aan de Middellandse zee wonen.

Reageren is niet mogelijk.