Volkswagen blikt vooruit op vernieuwde ID.3

0

Volkswagen presenteert komend voorjaar de vernieuwde ID.3. De autofabrikant spreekt van “de tweede generatie” maar dat is nogal bezijden de waarheid want het gaat gewoon om een (ingrijpende) facelift. Ook de omschrijving van de ID.3 als een “bestseller” klopt niet. Volkswagen is met haar elektrische modellen lang niet zo dominant in het betreffende marktsegment als met de Polo, Golf en Passat in hun desbetreffende autoklassen. Vandaar dus dat er al na 2,5 jaar een facelift van de ID.3 komt.

Over de facelift verklapt Volkswagen alvast dat de vernieuwde versie van de ID.3 een hoogwaardiger interieur krijgt. Dat is zeer welkom want momenteel is het in deze auto nogal een goedkope, kille bedoening. Helaas ziet het er naar uit dat de nieuwe ID.3 wederom vol digitale veegbeweging knoppen zit. Volkswagen belooft daarnaast software van de nieuwste generatie die geschikt is voor over-the-air updates. Nu moet de ID.3 rijder nog terug naar de dealer voor aanpassingen.

VolkswagenID3facelift4

Tot de standaarduitrusting van de vernieuwde ID.3 behoort een 12 inch groot centraal display, een uitneembare bagageruimtevloer en een middenconsole met 2 bekerhouders. Nieuwe functies als Plug & Charge en de intelligente routeplanner voor elektrische auto’s moeten het opladen van de auto eenvoudiger en comfortabeler maken. Eveneens nieuw zijn het optioneel verkrijgbare Travel Assist met zwermdata en Park Assist Plus met Memory Function.

VolkswagenID3facelift2

Volkswagen maakt in aanloop naar de marktintroductie de Nederlandse line-up, specificaties en prijzen bekend.

Reageren is niet mogelijk.