Jubileumeditie van vernieuwde Mazda 6

0

Mazda kondigt trots aan dat het haar ‘6’ een update heeft gegeven. De opfrisbeurt omvat de lancering van de speciale 20th Anniversary Edition ter ere van de 20ste verjaardag van het modeltype. Daarnaast bestaat de update uit verbeterde rijprestaties, toevoeging van rij hulp- & gemak functies alsmede bijgewerkte Homura & Takumi uitvoeringen (beiden uitgerust met de 194 pk sterke Skyactiv-G 2,5 liter benzinemotor).

“Sinds de eerste generatie ‘6’ in mei 2002 in Japan op de markt kwam, heeft deze auto het rijplezier van Mazda volledig belichaamd”, zo schrijft de importeur. “De Mazda 6 heeft in de afgelopen 20 jaar 2 uitgebreide updates ondergaan, waarbij rijplezier altijd voorop stond. Het uitstekende vakmanschap en het stijlvolle design roepen een waardige aanwezigheid en verfijnde rijprestaties op die in de loop van de 20-jarige geschiedenis van het model gestaag zijn geëvolueerd. Het hoogtepunt is een unieke uitvoering met een verfijnd en elegant interieur”.

Mazda6Modeljaar2023c

Ter ere van de 20ste verjaardag van de ‘6’ introduceert Mazda de 20th Anniversary Edition. Daarmee wil de Japanse autofabrikant haar waardering tonen voor trouwe klanten.  tot uitdrukking te brengen. Deze gelimiteerde editie beschikt over een Tan nappa lederen interieur in combinatie met de exclusieve carrosseriekleur Artisan Red. Deze optionele carrosseriekleur is de vierde nieuwe kleur die wordt geproduceerd met Mazda’s eigen laktechnologie Takuminuri. Artisan Red straalt volgens de Japanse autofabrikant een premium waarde uit door het evenwicht tussen transparantie en een verfijnde, maar intense diepte. De andere Takuminuri carrosseriekleur Rhodium White is standaard op de Mazda6 20th Anniversary Edition.

De vernieuwde Homura uitvoering is een evolutie van de versie die eind 2020 werd gelanceerd. Kenmerken voor het modeljaar 2023 zijn zwart verchroomde Signature Wings voor & achter, accenten in de voorbumper plus buitenspiegelkappen, en 19 inch lichtmetalen velgen in black metallic. Ook de dak rails op de Sportbreak versie is in zwart gespoten.

Mazda6Modeljaar2023b

Mazda voegt naast de vernieuwde Homura nog een andere versie aan het gamma van de ‘6’ toe, die vooral het design en het vakmanschap van de Japanse fabrikant zou tonen: de Takumi. Deze speciale editie is uitgerust met chromen accenten aan het exterieur, een van de hoogste kwaliteit stoelen (bekleed met zwart nappaleder en afgewerkt met zilverkleurig stiksel), echt Japans Sen hout en een luxe afwerking in suède en aluminium. “De luxe led interieur verlichting, zwarte hemelbekleding en hoogwaardige afwerking op het dashboard maken deze auto een waar design statement”, aldus de importeur in haar persbericht.

Alle uitvoeringen beschikken over vernieuwingen van de motor gestuurde stuurbekrachtiging, waardoor de respons bij gemiddelde en hoge snelheden wordt verbeterd en het rijplezier voor de bestuurder verder toeneemt. De rijhulpfunctie ‘Cruising & Traffic Support’5 is daarnaast nieuw bij de Mazda6. De functies ‘headway control’ en ‘steering assist’ helpen de vermoeidheid van de bestuurder te verminderen tijdens files of op andere momenten. Apple CarPlay en Android Auto zijn bovendien standaard op alle uitvoeringen. De draadloze connectiviteit voor Apple CarPlay is beschikbaar vanaf het middelste uitrustingsniveau en de draadloze Qi-oplader bij het hoogste uitrustingsniveau.

Mazda6Modeljaar2023d

De line-up en prijzen voor de vernieuwde Mazda6 worden op een later moment bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.