Mazda 6: dit is er veranderd voor het nieuwe modeljaar

0

Mazda heeft meer informatie en technische specificaties vrijgegeven van de modeljaar 2021 uitvoering van de ‘6’ zoals deze vanaf nu in de showroom staat. Zowel de Sedan als de Sportbreak hebben een update gekregen qua exterieurdesign, infotainment technologie en het motorengamma.

Het exterieur wordt opgefrist door andere Mazda6 en Skyactiv logo’s en de nieuwe carrosseriekleur Polymetal Gray. In het interieur is DAB+ nu standaard in combinatie met een audiosysteem met 6 luidsprekers. Apple Car Play is standaard op alle uitvoeringen, evenals de bijbehorende draadloze connectiviteit voor dat systeem.

De Mazda6 is in Nederland verkrijgbaar met een keuze uit 2 motoren: de 2.0 Skyactiv-G benzinemotor met 165 pk en een 194 pk sterke 2.5 Skyactiv-G variant met cilinder deactivering. De versies met automaat zijn in Nederland leverbaar zonder meerprijs.

Bij de introductie zal de Mazda6 2021 ook worden geleverd als een speciale editie onder de naam Sportive. Deze beschikt onder meer over 19 inch zwarte velgen en zwarte buitenspiegelkappen en een exclusief interieur met bordeauxrode lederen bekleding.

De prijzen beginnen bij 38.990 euro voor de standaardversie van de Mazda 6. De meerprijs voor de Sportbreak variant is 1.500 euro. De Business uitvoering is beschikbaar vanaf 40.990 euro en de nieuwe Sportive versie is er vanaf 45.190 euro.

Reageren is niet mogelijk.