Volkswagen ID.3: basismodel vanaf 42.990 euro?

0

Autointernationaal.nl kan een concrete prijs indicatie geven voor de vernieuwde ID.3. De modeljaar 2024 uitvoering van de elektrische hoge hatchback gaat vermoedelijk 42.990 euro kosten. Daarmee wordt de ID.3 afgerond 3 mille goedkoper dan voor de facelift.

De vernieuwde ID.3 beleefde vorige week zijn wereldpremière. Met een uitgebreide upgrade wil Volkswagen de verkoopcijfers van haar eerste, op het modulaire MEB platform gebaseerde, elektrische model pushen. Dat het instaptarief tegelijkertijd wordt verlaagd, helpt natuurlijk ook om de ID.3 aan een hogere plek op de populariteitsladder te krijgen. Voor de facelift moest de Volkswagen minimaal 45.990 euro opbrengen. Pikant: door het schrappen van de EV40 varianten uit het Mégane E-Tech Electric gamma, is het instaptarief voor deze directe concurrent van Renault bij 42.970 euro komen te liggen.

Nu kunnen klanten dus uitkijken naar een goedkoper instapmodel. De ID.3 heeft standaard een 58 kWh batterij en een systeemvermogen van 204 pk. Het model kan waarschijnlijk vanaf eind maart worden besteld. Dan moet hij ook zichtbaar zijn in de configurator. “Met een uitgebreidere hightech uitrusting en innovaties van hoge kwaliteit is er bij de vernieuwde ID.3 sprake van een belangrijke update voor een lagere prijs”, aldus Imelda Labbé, de verkoopdirecteur van Volkswagen. Overigens zou de ID.3 oorspronkelijk pas eind dit jaar zijn upgrade ontvangen. Maar vanwege de kritiek van de klant heeft Volkswagen nu de introductiedatum naar voren gehaald.

Het nieuwe basismodel is standaard voorzien van een display van 30,5 centimeter en een multifunctionele stuurwiel gemaakt van diervrije materialen. “We hebben aandachtig naar onze klanten geluisterd en rekening houdend met veel wensen: we hebben het exterieurontwerp herzien en de kwaliteit van de materialen in het interieur aanzienlijk verbeterd”, zo voegt Labbé eraan toe. Er was veel kritiek in de eerste generatie op de kwaliteit van software, ontwerp en verwerking. Volkswagen heeft niet alleen de ID.3 gemoderniseerd, maar ook het interieur verbeterd. Bij plastic onderdelen op de middenconsole en andere delen van de interieurbekleding is een belangrijke inhaalslag voor wat betreft de bouwkwaliteit gemaakt.

 

Reageren is niet mogelijk.