Prijs vergelijking vernieuwde Volkswagen ID.3

0

Volkswagen is gestart met de voorverkoop van de vernieuwde ID.3. De elektrische hoge hatchback van Volkswagen beschikt voortaan over een hoogwaardiger interieur en verbeterde software. Ook zijn er meer intelligente rijhulpsystemen.

De vernieuwde ID.3 heeft verder een nieuw ontworpen front met geoptimaliseerde luchtroosters voor een nog lagere Cw-waarde (0,263). Hij is te bestellen als rijk uitgeruste ID.3 Pro Business vanaf 44.990 euro. De goedkopere ID.3 Pro zal later beschikbaar komen. Snelle beslissers die direct willen rijden met extra voordeel kunnen kiezen voor de Advantage voorraadmodellen van de ‘oude’ ID.3 (waarvan zo’n 17.000 exemplaren in Nederland verkocht zijn). Inclusief SEPP subsidie loopt het voordeel daarvan op tot wel 6.950 euro.

VolkswagenID3facelift2

Volkswagen heeft het interieur van de ID.3 verfijnd met nieuwe, zachtere materialen die diervrij en grotendeels gerecycled zijn. Het infotainment scherm meet voortaan standaard 12 inch en is voorzien van de nieuwste software en een andere menustructuur. Het display kan ook worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel.

VolkswagenID3facelift15

Andere nieuwtjes op dit gebied zijn de verbeterde spraakbesturing en additionele augmented reality-features in het head-up display. De Electric Vehicle Route Planner, waarmee de Volkswagen ID.3 de perfecte route voor de bestuurder uitstippelt, gebruikt voortaan ook actuele verkeersinformatie. Eventuele laad stops worden gecalculeerd op basis van de actuele capaciteit bij laadstations.

VolkswagenID3facelift4

Travel Assist heeft een nieuwe functie, als aanvulling op de adaptieve cruise control en rijstrook assistent. Bij snelheden vanaf 90 km/u kan de auto na het activeren van de richtingaanwijzers automatisch van rijstrook wisselen, mits daar ruimte voor is. Daarnaast kan de vernieuwde ID.3 door V2X-technologie in een fractie van een seconde belangrijke data van compatibele auto’s en de infrastructuur verwerken. Zo krijgt de bestuurder een waarschuwing voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. Park Assist Plus, dat al kon helpen bij het zoeken naar een parkeerplek en het geven van stuurassistentie, is nu in staat om parkeermanoeuvres van de bestuurder op te slaan en te reproduceren.

VolkswagenID3facelift16

De vernieuwde ID.3 wordt in eerste instantie leverbaar in 3 uitvoeringen: de Pro Business, Pro S en Pro S Business. Alle varianten hebben een 204 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium/ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh en een verwachte actieradius tot 559 kilometer (WLTP). De versie zonder ‘S’ heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 429 kilometer (WLTP). Volkswagen introduceert later meer uitvoeringen, waaronder versies met een kleinere batterij en een goedkopere Pro uitvoering. Bij een snel laadstation laadt de ID.3 Pro S het accupakket in 30 minuten van 5 naar 80 procent, dit dankzij het maximale laadvermogen van 170 kW. De ID.3 Pro Business laadt met maximaal 120 kW, waarmee het 35 minuten vergt om het accupakket tot 80 procent op te laden.

VolkswagenID3facelift3

De vernieuwde ID.3 is zoals gezegd per direct te bestellen als Pro Business (44.990). De ‘S’ uitvoering kost 5.000 euro extra. Beide Business modellen hebben standaard onder meer het navigatiesysteem Discover Pro met 12 inch groot scherm, Matrix koplampen, 18 inch East Derry lichtmetalen velgen, adaptieve cruise control, een achteruitrijcamera, keyless access, automatische airconditioning en donker getinte achterste ruiten. De Pro S Business heeft standaard 19 inch Wellington lichtmetalen velgen. De ID.3 zonder Business pakket staat in de prijslijst voor 47.990 euro.

Volkswagen….. Cupra………. Hyundai…….. Kia…………. Peugeot…………
ID.3 Born Ioniq 5 Niro EV e-308 GT
Pro S Adrenaline 58 kWh Style Dynamic+ GT First Edition
47.990 euro 47.990 euro 48.195 euro 47.295 euro 47.985 euro

Volkswagen biedt op de vernieuwde ID.3 standaard tot en met 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van 24 uur pechhulp binnen Europa. “Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa kunnen we de berijder beloven binnen 3 uur weer mobiel te zijn bij pech zoals een lekke band” zo schrijft de importeur in haar persbericht.

Reageren is niet mogelijk.