Nieuwe Land Rover Discovery vanuit de lucht

0

De binnen Nederland niet erg bekende, maar naar het schijnt elders wereldberoemde, avonturier Bear Grylls test Land Rovers nieuwe technologie voor neerklapbare achterstoelen. De Britten maken op deze manier promotie voor hun Intelligent Seat Fold systeem. Dat is overal in de wereld via de smartphone op afstand te bedienen, zelfs vanuit de lucht. Grylls wijzigde de stoelopstelling tijdens een skydive met een daalsnelheid van 200 km/u.

De nieuwe 7-zits Discovery beleeft zijn wereldpremière op 28 september. Land Rover zegt het testen van nieuwe technologie met bovengenoemde stunt letterlijk naar ongekende hoogten te tillen. Grylls, een trouwe klant van het merk, sprong uit een vliegtuig en bediende tijdens zijn duikvlucht de InControl Remote app op zijn smartphone om de stoelopstelling van de nieuwe Land Rover Discovery te veranderen voordat hij zijn parachute opentrok.

Tijdens zijn sprong uit het vliegtuig werd Grylls vergezeld door 6 leden van de Royal Navy Parachute Display Team. Eenmaal op de grond stapten de 7 skydivers in een gecamoufleerd prototype van de nieuwe Discovery (foto), die dus plaats biedt aan 7 volwassenen.

Met de Intelligent Seat Folding technologie claimt Land Rover een wereldprimeur te hebben. Het systeem maakt het mogelijk om de tweede en derde rij zetels van de nieuwe Land Rover Discovery via de smartphone, op afstand en in slechts 14 seconden opnieuw te configureren. De InControl Remote app is geschikt voor alle iOS en Android telefoons.

De achterste stoelen kunnen op 4 manieren worden bediend, waaronder via de app zoals Bear Grylls deed vanuit de lucht. Het schuiven en (in delen) op/neerklappen van de tweede en derde rij zeteks kan ook via bedieningsknoppen in de bagageruimte, op de C stijl en op de grote centrale touch screen in het dashboard.

De InControl app van Land Rover biedt klanten met iOS en Android telefoons de mogelijkheid om op afstand verbinding te maken met de nieuwe Land Rover Discovery. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld controleren of alle ramen dicht zijn, hoeveel brandstof er in de tank zit, de temperatuur van de airconditioning instellen en de locatie van de auto bekijken. Hiermee introduceert Land Rover naar eigen zeggen nieuwe vormen van connectiviteit in het premium SUV segment.

Reageren is niet mogelijk.