Nieuwe Land Rover Discovery toont zijn neus

0

Nadat er al eerder spionagefoto’s van de volgende generatie Land Rover Discovery getoond konden worden, geven de Britten nu de eerste officiële beelden vrij. Daar moeten we het voorlopig mee doen, want pas op 28 september, aan de vooravond van de persdag van de autosalon van Parijs, zal Land Rover de Discovery volledig onthullen.

Zoals eerder al door Autointernationaal.nl werd gemeld, krijgt de nieuwe Discovery 7 zitplaatsen. Qua design zijn er duidelijke overeenkomsten met de kleinere Discovery Sport. Van de achterzijde is nog geen beeldmateriaal, maar Land Rover meldt wel alvast dat de SUV opnieuw de kenmerkende ‘uit het midden’ geplaatste kentekenplaat krijgt. Het robuuste karakter van de Discovery komt visueel tot uiting in een relatief massieve voorbumper en kleine koplampunits.

De nu afzwaaiende editie van de Discovery heeft het 12 jaar volgehouden. Dat is een zeer respectabele autoleeftijd. Het model uit 2004 heeft 2 keer een ingrijpende facelift ondergaan om hem fris te houden, maar inmiddels beginnen de jaren te tellen en is de als een blokkendoos vormgegeven Discovery eigenlijk geen partij meer voor modernere ontwerpen als de Volvo XC90.

Gelukkig staat de hagelnieuwe opvolger nu in de startblokken klaar. Hij beleeft zijn publieksdebuut zoals gezegd op de autosalon van Parijs. Het uiterlijk mag dan volledig nieuw zijn, het blijft volgens Land Rover wel gewoon een Discovery en dus is hij in het terrein onverminderd bovengemiddeld capabel. Dat moet de pijn van het saneren van de Defender uit het merkgamma verzachten. Net als zijn voorganger moet de nieuwe Discovery weer 3.500 kg als trailer kunnen trekken.

Tegelijkertijd zullen de prestaties op de weg flink verbeteren dankzij een veel lager gewicht. De huidige Discovery is met 2.557 kilogram extreem zwaar vergeleken met SUV modellen van de concurrentie. En ook de Range Rover Sport is ruim 400 kilogram lichter. Met dit model zal de nieuwe Land Rover Discovery, die begin volgend jaar op de markt komt, zijn platform delen.

Land Rover heeft inmiddels in de wandelgangen eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl bevestigd dat de nieuwe Discovery leverbaar zal worden met een dubbel geblazen 2,0 liter viercilinder dieselmotor, die goed is voor 240 pk en 500 Nm. Dit wordt in Nederland waarschijnlijk de populairste versie. De nieuwe Discovery wordt daarnaast leverbaar met de bekende 3,0 liter zescilinder. Die motor krijgt meer vermogen.

Autointernationaal.nl voorspelde eerder al dat de komst van de viercilinder betekent dat de nieuwe Discovery een lagere instapprijs gaat krijgen, omdat de CO2-uitstoot lager is en daarmee ook het BPM bedrag. Land Rover kan zo een bredere kopersgroep gaan bedienen dan ooit. Aan de andere kant van het spectrum zullen namelijk extra rijk uitgeruste uitvoeringen aan het pallet worden toegevoegd. Zo wordt de nieuwe Discovery leverbaar met alle assistentiesystemen van de Range Rover Sport, waaronder een noodremsysteem, een rijbaanassistent en ook de nodige hulpsystemen voor het rijden met een aanhanger.

Reageren is niet mogelijk.