BMW X2 is Missing Link

0

BMW biedt reeds een breed scala aan SUV modellen aan, maar in het rijtje van de X1 tot en met de X6 (waar straks de X7 aan zal worden toegevoegd) ontbreekt momenteel de X2. Dit gat in het gamma zal op afzienbare termijn (lees: eind 2017) worden opgevuld met de X2. Op de autosalon van Parijs laat BMW vast een conceptversie zien.

x2concepta2

Dat BMW haar SUV gamma met de X2 zou uitbreiden, is geen verrassing: een optisch platgeslagen X1 (zoveel meer substantie heeft het ontwerp niet) kan, en moet misschien ook wel als men in München een serieuze kans wil maken om de toppositie in het premiumsegment terug te veroveren op Mercedes. Het design van de conceptstudie is evenmin een verrassing: de X2 is (inderdaad) een lage X1.

x2concepta3

Het design van hoofdontwerper Karim Habbib kenmerkt zich door visueel overdreven agressief bumperwerk, van geborsteld aluminium vervaardigde poten van de buitenspiegels, megalomane uitlaten en 21-inch velgen met knoerten van terreinbanden. Zaken die enkel in sterk verwaterde vorm terug zullen keren op het productiemodel.

 

Stylingelementen die waarschijnlijk wel ongeschonden de eindfase zullen halen zijn de ‘omgekeerde’ nieren in de grille (het breedst aan de onderkant in plaats van andersom), het van de CS coupémodellen overgenomen BMW logo op de C stijl (dat op zijn beurt een “dynamische interpretatie” van de Hofmeister knik is), de lasertechniek koplampen en de dakspoiler.

x2concepta4

Wat MQB is voor het Volkswagen concern, dat is UKL voor de BMW Groep. Op basis van dit platform heeft men reeds de 2-serie Active/Gran Tourer en de X1 geïntroduceerd, plus de nieuwe Clubman van Mini. Deze dochter zal de bodemplaat ook gaan gebruiken voor de tweede generatie Countryman. BMW voegt daar zelf dus de X2 aan toe. Alle modellen kenmerken zich door standaard voorwielaandrijving. Op de optielijst staat xDrive vierwielaandrijving. In combinatie met de 231 pk sterke 2,0 liter motor van de ’25i’ uitvoering kan dit een sexy scheurijzer opleveren.

x2concepta5

BMW zegt dat de X2 bedoeld is voor “actieve mensen die zoeken naar een combinatie van plezier en gebruiksgemak”. Autoconsumenten die nu nog in een Mercedes GLA of Range Rover Evoque rijden, zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Reken op een debuut van de productieversie volgend jaar september op de IAA van Frankfurt. De orderboeken gaan vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2017 open. Prijzen? Reken op afgerond 40 mille voor de simpelste sDrive18i uitvoering.

x2concepta6

Reageren is niet mogelijk.