BMW 5-serie gelekt

0

Hier ziet u de eerste, voortijdig uitgelekte, beelden van de nieuwe 5-serie. BMW zal het model officieel pas op 13 oktober onthullen, maar de Duitse E segment sedan geeft nu al zijn stylinggeheimen prijs.

BMW 5-serie 2017

Kort door de bocht is de nieuwe 5-serie een mix van zijn voorganger en jongste 7-serie. Geen revolutie dus, maar dat zijn we gewend van BMW. Ook van collega Audi trouwens. Designdetails die de nieuwe BMW 5-serie van zijn grote broer overneemt zijn onder andere de ‘hockeystick’ op de flanken en koplampen die direct naast de grille beginnen. Dit luchtrooster is op zijn beurt voorzien van een dikkere chroomrand. De kofferklep oogt wat dynamischer doordat hij wat meer rechtop staat en voorzien is van een spoiler rand.

BMW 5-serie 2017 dashboard

Het dashboard is zeer herkenbaar BMW: men lijkt weinig anders gedaan te hebben dan de boordplank van de 7-serie iets te verkleinen. Zo komen de vorm van de telleroverkapping, de middenconsole en het multimediascherm heel bekend voor. Ook op dit punt heeft BMW dus gekozen voor evolutie. Nou ja, optische dan, want het instrumentarium is voortaan volledig digitaal. Daarnaast wordt de nieuwe 5-serie leverbaar met systemen om deels autonoom mee te rijden.

BMW 5-serie 2017

Het exemplaar op de foto is de BMW 540i (met Sportpakket en dus een grotere voorspoiler plus zwarte plastic tussen de uitlaten). Andere motorvarianten zijn de 530i, de 520d en de 530d. Uiteraard komt er ook weer een M5, dit keer met minimaal 600 pk en optioneel met xDrive vierwielaandrijving. De nieuwe 5-serie is dankzij een moderner platform zo’n 100 kilo lichter dan zijn voorganger. Naast deze sedan zal BMW uiteraard een nieuwe Touring op de markt gaan brengen. Daarnaast komt er een iets elegantere opvolger voor de BMW 5-serie GT.

Reageren is niet mogelijk.