BMW heeft de 1-serie Sedan klaar

0

Hier ziet u de eerste officiële foto’s van de BMW 1-serie Sedan. De Duitsers hebben dit model specifiek voor China ontwikkeld. Hij gaat aldaar concurreren met de Audi A3 Limousine en de Mercedes CLA.

1seriesedana6

BMW toonde vorig jaar op de Guangzhou Auto Show al een conceptversie van de compacte sedan. De productie-uitvoering lijkt onvermijdelijk op een gekrompen 3-serie. Op de foto is een sportievere variant te zien met dubbele einddemper. Dat misstaat de BMW niet.

1seriesedana7

Anders dan bij de 3-serie (en onze 1-serie) vindt de aandrijving op de voorwielen plaats. Dat komt omdat de motor dwars voorin staat, net zoals bij de 2-serie Active/Gran Tourer en de X1. De instapversie is voorzien van een 1,5 liter 3-pitter en wie bijbetaalt kan de 2,0 liter 4 cilinder variant krijgen.

1seriesedana4

De 1-serie Sedan maakt gebruik van hetzelfde ULK1 platform als bovengenoemde 2-serie Active/Gran Tourer, de X1 én alle huidige Mini modellen. Dat scheelt BMW een hoop ontwikkelingskosten. Er zijn geen plannen om het model bij ons aan te gaan bieden. Dat komt omdat wij de sedan niet meer beschouwen als de ultieme carrosserievorm, althans niet in het C segment.

1seriesedana3

Het dashboard van de 1-serie Sedan zal door BMW waarschijnlijk wél gebruikt gaan worden voor Europese modellen, namelijk de volgende generatie 1-serie Hatchback. Die maakt ook de ommezwaai naar dwars geplaatste motoren en voorwielaandrijving. De 2-serie Coupé/Cabriolet blijft dit leed bespaard. Bovendien wordt het gamma uitgebreid met de 2-serie Gran Coupé met 4 portieren. Dat model gaat bij ons concurreren met de Audi A3 Limousine en Mercedes CLA.

1seriesedana5

Reageren is niet mogelijk.