BMW kleedt de 5-serie aan

0

BMW heeft, in afwachting van de M5, de doordeweekse uitvoeringen van de 5-serie volgehangen met M Performance extra’s uit de catalogus van de M divisie. Zowel op optisch als technisch vlak is de nieuwe sedan aan te kleden.

5seriemperformancea2

Om met het eerste te beginnen: Bij de M afdeling kunnen zaken als 20-inch velgen (waarachter grotere remmen met rode klauwen schuilgaan), een verlagingset én een reeks aërodynamische accessoires worden besteld. Verder is er een overdaad aan koolstofvezel aankleedmateriaal en zwarte ‘nieren’.

5seriemperformancea3

Voor de standaard 340 pk sterke 540i en de variant met xDrive vierwielaandrijving heeft BMW een Performance Power kit gereed die het vermogen doet toenemen met 34 pk tot 374 pk. Ook het koppel neemt toe, en wel met 50 Nm tot 500 Nm. Het verbruik blijft volgens BMW gelijk.

5seriemperformancea4

Als alternatief is er de 265 pk en 620 Nm sterke 530d die in het kader van de M Performance behandeling zijn vermogen ziet stijgen naar 292 pk en 650 Nm. Ook hier blijft het verbruik ongewijzigd.

5seriemperformancea5

Voor de overige motoren zegt BMW ook krachtkuurtjes te hebben liggen. Daarbij kunnen alle diesels worden voorzien van een Active Sound uitlaatsysteem dat voor een beter geluid zorgt. Sowieso zijn er voor alle uitvoeringen trapeziumvormige uitlaat eindstukken.

5seriemperformancea6

Reageren is niet mogelijk.